Днес, 4 декември 2018 г., започна приобщаването на изготвените веществени

...
Днес, 4 декември 2018 г., започна приобщаването на изготвените веществени
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: В записите по делото срещу Иванчева не се съдържа класифицирана информация

Днес, 4 декември 2018 година, стартира приобщаването на направените материални доказателствени средства, събрани със специфични разследващи средства, по наказателното дело на Специализирания няказателен съд против упрекнатите в рушвет Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Това се споделя в публична позиция на Специализираната прокуратура изпратена до медиите, която публикуваме без редакторска интервенция.

"Процедурата включва прослушване и ревизиране на видеоматериалите, приобщени към делото. Към тази процедура се пристъпи по решение на първоинстанционния съд на съвещанието на 3 декеммври 2018 година и с експлицитното единодушие съгласие на Специализираната прокуратура като страна в процеса. Приобщените към делото материални доказателствени средства са в забележителен размер. Становището на Специализираната прокуратура е, че те съдържат информация, която не е класифицирана, само че в забележителна степен разкрива незаконната активност на упрекнатите лица.

По това дело позицията на Специализираната прокуратура е и ще продължава да бъде, че направените материални доказателствени средства (събрани по реда на Закона за СРС и въз основа на които лицата са предадени на съд), би трябвало да станат притежание на всички български жители ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР