Днес, 28 януари, Специализираният съд проведе заседание по делото за

...
Днес, 28 януари, Специализираният съд проведе заседание по делото за
Коментари Харесай

Основният свидетел на обвинението по КТБ почна да казва, че не си спомня

Днес, 28 януари, Специализираният съд организира съвещание по делото за КТБ, на което за следващ път главният очевидец на обвиняването Биер Лазов отговаряше на въпроси на отбраната. Той беше питан за съответни покупко-продажби, компании, лица, мейли и документи и направи усещане, че постоянно отговаряше с " нямам съответен спомен ", а в някои случаи поемаше ангажимент да направи информация и да отговори в последващо съвещание.
Сред интереса на отбрана бяха дейностите на Лазов, свързани с " Евробилд 2003 ". Преди две години за компанията се появи информация, че е забъркана в договорка за централния офис на КТБ на площад " Гарибалди " и че Бисер Лазов е част от това - припомнете си детайлности в този материал! Свидетелят упорито обясняваше, че всичко, касаещо това сдружение, още от 2014 година е в съда. " Аз не съм правист. Нямам искания да съм направил най-хубавите неща, само че тъкмо по моему това беше методът ориста на " Евробилд 2003 " да не зависи от неговите притежатели. Защото неговият същински притежател избяга, емигрира и аз се оказах притежател и побързах да оставя всичко в ръцете на страната в лицето на българския съд. Съдбата и покупко-продажбите на " Евробилд 2003 " са в съответния съд, на синдика, който ръководи сдружението и обясненията, които дадох, ги дадох в цялост и добросъвестно ", съобщи Лазов.
Той за следващ път изясни симбиозата банка - компания, следени от Цветан Василев. По негов адрес Лазов сподели: " Той всички имущества, които бяха основни ги отдели или в сдружения, които са под персонален негов или на фамилията му надзор, или към офшорни компании, на които самият той беше притежател ". 
Питан за имущества на съответни сдружения, Лазов съобщи, че в последния интервал съществували сдружения само, с цел да получат суми от КТБ и да се водят кредитополучатели, което и преди е казвал. " Това направление за ориентиране на имуществата да отидат в сдружения под негов надзор го знам от самия него ", акцентира Лазов, визирайки Василев и добави: " Моето мнение е че всички тези сдружения представляваха за него, както и хората, които се водеха притежатели и шефове, нещо, което се употребява и след това ще бъде захвърлено, както и се оказа ".
Върнатото от КТБ
Постъпленията по сметката на КТБ от оповестяването на банката в неплатежоспособност надвишиха сумата от 1 милиарда лв.. Това оповестиха синдиците на банката. Резултатът е вследствие от напъните им за попълване на масата на несъстоятелността посредством събиране на предоставените от КТБ АД заеми, осребряването на активи и оповестяване недействителността на осъществени прихващания, се споделя в формалното известие за постъпленията.
Съществен принос имат признатите от Народното събрание промени в Закона за банковата неплатежоспособност (ЗБН), регистрират синдиците. " В резултат хиляди инвеститори получиха част от вложенията си в КТБ АД, като към 31.12.2019 година общо изплатените им средства са близо 502.5 млн. лева, което съставлява 88.16% от разпределяната сума ", показват синдиците.
Срещу огромна част от длъжниците на банката се водят по няколко правосъдни каузи по разнообразни разпореждания от ЗБН и Търговския закон, като предоставените от законодателя благоприятни условия на синдиците на банката за предприемане на спомагателни правни начини за отбрана на интереса на вложителите се употребяват по най-ефективен метод, твърдят синдиците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР