Днес, 26 октомври 2020 г. фрегата Смели“ с командир капитан

...
Днес, 26 октомври 2020 г. фрегата Смели“ с командир капитан
Коментари Харесай

Фрегата Смели“ замина на задгранично плаване

 Днес, 26 октомври 2020 година фрегата " Смели “ с пълководец капитан ІІ сан Трифон Митишев напусна Пункт за базиране Варна за дълготрайно задгранично корабоплаване, оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили.

Старши народен пълководец на плаването е капитан I сан Ваньо Мусински – заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Фрегатата се насочи към Военноморска база Аксаз, Република Турция. Там, за времето от 30 октомври до 22 ноември 2020 година, корабът ще влезе в състава на Втората непрекъсната група кораби на НАТО (SNMG 2), в която с изключение на нашата фрегата са два кораба на Военноморски сили на Испания, един транспортен съд на Военноморски сили на Румъния и един транспортен съд на Военноморски сили на Турция.  

Веднага след съставяне на групата на 30 октомври стартира присъединяване и в противоподводното обучение на Военноморските сили на Република Турция с интернационално присъединяване " MAVI BALINA “, което продължава до 10 ноември 2020 година. Учението ще се организира в източната част на Средиземно море, териториалното море на Република Турция и Военноморска база Аксаз и в него вземат участие Военноморски сили на страни от НАТО и Военноморски сили на страни партнъори.

След довеждане докрай на учението Втората непрекъсната група кораби на НАТО и фрегата " Смели “ ще посетят пристанище Суда, Република Гърция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР