Днес, 18 ноември, bTV Новините отбелязват 22 години от първия

...
Днес, 18 ноември, bTV Новините отбелязват 22 години от първия
Коментари Харесай

bTV Новините празнуват 22 години. Вижте кого награди телевизията

Днес, 18 ноември, bTV Новините означават 22 години от първия си ефир. В края на динамична и предизвикателна за всички ни година, изпълнена с политически разтърсвания, световни проблеми и редуващи се рецесии, редакцията на bTV отличи най-хубавите си сътрудници за 2022 година в обичайния вътрешен конкурс на медията.
 
„ От години bTV Новините награждават най-хубавите кореспондент, оператор и продуцент, само че през 2022 година взехме решение да оценим труда и на други сътрудници. Зад емисията стои доста труд и на монтажисти, графици, репортери в страната и чужбина, международници, а новините към този момент излизат от рамките на ефира ни, по тази причина включихме и уеб отдела. Актуалните излъчвания също са значима част от програмата ни и те регистрират най-явно пулса на обществото, по тази причина отличихме и техните продуценти. Радвам се и че толкоз доста сътрудници гласоподаваха – имаме рекордна изборна интензивност и доста оспорвани категории. Благодаря на целия екип за неуморната и професионална работа, както и на феновете, че не престават да се доверяват на bTV Новините, които са пример за качествена публицистика “, разяснява Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group.
 
Репортер на годината стана Стоян Георгиев.  Емблематичният кореспондент на малкия екран, чиято запазена марка са включванията от най-горещите точки по целия свят и журналистически следствия за разнообразни несправедливости, бе определен безапелационно от сътрудниците си за най-хубав кореспондент през 2022.
 
Най-добрият измежду операторите за 2022 година е Александр Осиченко, който печели влиятелното отличие за първи път. Дългогодишният оператор на bTV Новините е правилен сътрудник на репортерите при включвания и разработване на материали в България и чужбина. Той бе дружно със Стоян Георгиев в Украйна през първите месеци на войната и видяха страната преди и по-късно, като разкриха ужаса на събитията за феновете на bTV.

Най-добрият кореспондент и оператор не съумяха да получат онлайн премиите си, тъй като още веднъж са на задача – предават от дребното полско селце Пшеводов, където имаше случай с ракета. Какво сподели следствието и по какъв начин се усещат хората там разбрахме точно от Стоян и Саша.

Всеки кореспондент и оператор обаче би трябвало да има стабилен тил – и това са продуцентите, които поддържат зад кадър и в най-напрегнатите моменти и поддържат в динамични ефири. Признание за своя професионализъм като продуцент на bTV Новините получи за втори път Росен Цветков, прочут на феновете като одобрен проверяващ публицист с редица влиятелни и интернационалните самопризнания за работата си през годините, притежател и на вътрешната премия “Репортер на годината 2017 “.

Кореспондент на годината в България е Дани Атанасова, която предава за новините от Ямбол и Сливен. Тя получи за трети път премията за отдадената си работа по отразяване на събитията в Югоизточна България.

За най-хубав сътрудник от чужбина за повторно сътрудниците определиха Десислава Минчева – Раул, която предава за bTV Новините от Брюксел, Страсбург и Париж. Тя оказва помощ на феновете да се осведомяват за значимите политики и решения, които европейските институции взимат и по какъв начин те се отразяват на всекидневието ни.

За четвърти път Калояна Климентова беше отличена като „ Монтажист на годината ” за основаването на редица видеорепортажи и филми за новините и настоящите излъчвания на малкия екран. Тази категория е една от най-оспорваните през годините.
Титлата „ Продуцент настоящи излъчвания 2022 “ с еднакъв брой гласове получиха Деа Манолова и Ралина Тропанкева – продуценти надлежно на съботното и на неделното издание на уикенд утринния блок „ Тази събота и неделя “. Ралина Тропанкева е един от дългогодишните продуценти в новините и предаванията на bTV,  като сега е продуцент и на най-новото публицистично предаване на медията „ Защо, господин министър “. Деа Манолова е измежду младите сътрудници, които бързо бяха признати и трудът ѝ както за съботните ефири, по този начин и на терен за специфични излъчвания беше оценен от сътрудниците.  
Международен редактор 2022 е Цветана Балабанова. Тя бе първият кореспондент, който се включи за българска телевизия от Украйна по време на първите удари над страната. В година на война и международни стопански разтърсвания, отделът на международниците бе зает мощно с новинарското наличие, а категорията бе измежду най-оспорваните в гласуването.
 
Най-добър и измежду спортните публицисти бе избран за първи– и това е Петър Бакърджиев. Той е един от стълбовете на спортната редакция на bTV и е в малкия екран от първия ден на съществуването ѝ. Това е втори приз от сътрудниците за него, откакто през 2010 година е отличен със специфичната премия „ Спортен публицист на десетилетието “, а за 2018г. е притежател на най-престижната премията за спортна публицистика „ Братя Ексерови ”.
 
За първи път в гласуването измежду сътрудниците се включиха и редакторите на уеб уеб страниците на медийната група. За уеб редактор с огромна преднина бе определена София Крачанова, виновен редактор на  – едно скъпо вътрешно самопризнание за силата на новинарския ни уебсайт.
 
Една от емблемите на bTV Новините е графичното оформление на новостите, статистиките и трендовете. Борис Димитров, който е в малкия екран от над 10 години, получи купата Графичен дизайнер в тази нова категория през 2022.
 
Специална премия за изцяло творчество и принос получи Петър Томов. След 22 години в нюзрума на bTV – като водещ, кореспондент, продуцент, той се пенсионира този месец и беше изпратен с доста обич от сътрудниците си.
 
Работата на нюзрума на bTV и огромното отразяване на изборния ден през тази година бяха високо оценени освен от сътрудниците и феновете, само че и от авторитетни институции и организации – bTV бе избрана като най-предпочитаната телевизия измежду феновете в изборния ден в , а bTVnovinite.bg е новинарският уебсайт с най-многобройна публика според  за 2022 година на Института за проучване на публицистиката „ Ройтерс “ към университета в Оксфорд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР