Днес, 17 ноември от 22 часа, в поредицата В кадър

...
Днес, 17 ноември от 22 часа, в поредицата В кадър
Коментари Харесай

Тази вечер В кадър: Изкуственият интелект и контролът над бъдещето

Днес, 17 ноември от 22 часа, в поредицата " В кадър " ще бъде излъчен филмът " Изкуственият разсъдък и контролът над бъдещето ". Основните въпроси, които създателите задават във кино лентата, са изгодите от изкуствения разсъдък и рисковете от него.

" Изкуственият разсъдък беше една от тематиките, която застана в челните позиции на международния дневен ред и за водачите, и за хората като нас. Имаше две огромни провокации - да разбираем тази извънредно всеобхватна и комплицирана тематика по елементарен метод в 30 минути, за това ни помогнаха героите във кино лентата. Това са хора, които са част от международния хайлайф, един от тях е Ивайло Иванов, а другите са доктор Артур Кордон, създател на книги на тематика изкуствен интелект, а другият е проф. доктор Пламен Ангелов, който преподава в ъв Англия ", означи Цветелина Йорданова.

" Ясен отговор нямаме за нищо в бъдещето, бъдещето мъчно се предсказва. Как ще промени медиите? Най-вероятно ще ги промени радикално по доста разнообразни способи. Това, което ние считаме, че е чисто човешки прерогатив, човешки умения от вида да сме изобретателни, да бъдем инициативни, да бъдем интелигентни, внезапно се оказва, че не е единствено човешко - може машините да вършат неща, които са сходни на това, което хората вършат. И огромна част от изобретателните специалности, включително и специалностите в медиите, към този момент имат нечовешка конкуренция ", означи Ивайло Иванов, софтуерен бизнесмен.

Режисьор на кино лентата е Борислава Димова, оператор - Атанас Атанасов, монтажът е поверен на Асена Оракова, компютърна графика - на Ара Хугасян. Продуцент е Весела Смилец, сценарист - Цветелина Йорданова.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР