Днес, 16 март т.г., с помощта на индийските военноморски сили,

...
Днес, 16 март т.г., с помощта на индийските военноморски сили,
Коментари Харесай

Мария Габриел благодари на индийската страна за освобождаването на българските моряци от Руен

Днес, 16 март т.г., благодарение на индийските военноморски сили, екипажът на отвлечения на 14 декември 2023 година транспортен съд " Руен ", измежду които и седем български жители, беше освободен. Това съобщи вицепремиерът и външният министър в оставка Мария Габриел.

" Благодарение на напъните на индийските военни целия екипаж на кораба е освободен. Всички моряци са в положително здраве и сега се поставят старания за тяхното навреме завръщане в България ", съобщи Габриел.

Корабът „ Руен “ с осем български, девет мианмарски и един анголски жители на борда бе високомерен от пирати в Арабско море през декември предходната година. Министерството на външните работи в тясно съдействие с всички способени институции, задграничните представителства на Република България в района и интернационалните сътрудници се ангажира интензивно в напъните за освобождение на българския екипаж.

" Днес, 16 март т.г., в Министерство на външните работи бе извикан и индийският дипломат в София, като бе отправена спомагателна молба към индийската страна за подпомагане и предприемане на всички вероятни дейности за запазване на живота и здравето на екипажа.

Изказвам голяма признателност за съдействието на индийската страна в процеса по освобождение на българските моряци ", съобщи още Габриел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР