Днес, 15 ноември петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС)

...
Днес, 15 ноември петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС)
Коментари Харесай

ВАС гледа делото за промените в плана за управление на парк Пирин

Днес, 15 ноември петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) ще прегледа делото за измененията в Плана за ръководство на естествен парк „ Пирин”.
Делото е формирано по две касационни тъжби на Министерски съвет и на министъра на околната среда и водите против решението от 27 юли т.г. на тричленен състав на Върховен административен съд, с което бяха анулирани измененията в Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин”.
Към делото е приложено и предписание на ръководителя на Върховен административен съд по отношение на искане на Асоциация на парковете в България и група жители изборът освен на съдията докладчик, само че и на членовете на петчленния състав, да се дефинира в наличието на публицисти и IT експерти.
Изборът на съдията докладчик и правосъдния състав по всички каузи във Върховен административен съд се прави при строга наредба, отчетност и поддръжка на списък, което е поръчител за транспарантен и обществен съдопроизводствен развой. Искането за наличието на публицисти и IT експерти в постройката на Върховен административен съд не следва да бъде ориентирано към ръководителя на Върховен административен съд, защото същият този избор се прави в действителност в постройката на Висш съдебен съвет, където е създаден, ситуиран и поддържан сървърът с програмния артикул, извършващ разпределението на делата във Върховен административен съд.
Всички в действителност дейности, осъществявани във Върховен административен съд, се удостоверяват с обстоен протокол, който е обществено наличен и се ползва по всяко дело, се споделя в разпореждането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР