Днес, 14.04.2022 г., състав на Софийски апелативен съд остави без

...
Днес, 14.04.2022 г., състав на Софийски апелативен съд остави без
Коментари Харесай

Жалба срещу мярката за временно задържане на издирваната с ЕЗА гражданка на Румъния е оставена без уважение

Днес, 14.04.2022 година, състав на Софийски апелативен съд остави без почитание жалбата на отбраната на гражданката на Румъния Е.У. против мярката за краткотрайно задържане, избрана по отношение на нея по водено екстрадиционно произвеждане.

Според съда е налице действителна заплаха задграничната гражданка да се укрие, което ще осуети производството по разглеждане на Европейската заповед за арест (ЕЗА), издадената по отношение на нея от способен орган в Румъния.

Е.У. се търси за осъществяване на наложено й наказване от 6 години „ отнемане от независимост “ за корупционно закононарушение, осъществено в качеството й на министър на туризма на Румъния в интервала 2010-2011 година

Тя е била арестувана на 07.04.2022 година при излизане от страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата от граничните управляващи. По време на инспекцията било открито, че по отношение на нея има издадена Европейска заповед за арест.

Предстои осъществяване на същинско екстрадиционно произвеждане по отношение на арестуваната Е.У. в Окръжен съд-Благоевград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР