Днес, 03.02.2020 г., Главна инспекция по труда чрез дирекция „Инспекция

...
Днес, 03.02.2020 г., Главна инспекция по труда чрез дирекция „Инспекция
Коментари Харесай

Инспекцията по труда с молба за фалит на най-голямото предприятие в Ловеч

Днес, 03.02.2020 година, Главна ревизия по труда посредством дирекция „ Инспекция по труда “ Ловеч входира в Ловешкия областен съд искова молба за оповестяване на „ Спарки Елтос “ АД в неплатежоспособност заради забавени повече от два месеца хонорари на най-малко 1/3 от служащите и чиновниците. От ИА ГИТ е заплатена и правосъдната такса, нужна за формиране на дело.

Решението за входирането на исковата молба беше взето, откакто от сдружението не извършиха декларираните с писмо от м. декември до Инспекцията планове до края на м. януари 2020 година да показват погасителен проект за погашение на възнагражденията на служащите и чиновниците. В ИА ГИТ е получено ново писмо от сдружението, от което излиза наяве, че интензивно се работи по разновидности за финансово и оперативно преструктуриране и излекуване на сдружението, като всеки от тях включва проект за погасяване на отговорностите на служащите. Съгласно посоченото писмо преструктурирането на сдружението ще продължи още най-малко 4 седмици, т.е. процесът няма да завърши доникъде на м. февруари, каквито бяха предходните уверения от сдружението.

Предвид декларативността на посочените в новото писмо условия, Инспекцията по труда смята, че с цел да отбрани в най-голяма степен правата на работещите, следва да упражни пълномощието си да изиска оповестяване на сдружението в неплатежоспособност. Работодателят може да продължи да работи по преструктурирането си и да потвърди съществуване на кредитоспособност в границите на правосъдното произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР