Днес – 7 декември ни чака магнитна буря със средна

...
Днес – 7 декември ни чака магнитна буря със средна
Коментари Харесай

Днес може би някои хора ще почувстват дискомфорт

Днес – 7 декември ни чака магнитна стихия със междинна активност. През последния месец на годината ще се следят няколко магнитни стихии, които могат да повлияят на човешкото здраве и работата на електрическите уреди и технологиите.

Както е известно, магнитните стихии са съмнения в магнитното поле на Земята, които пораждат вследствие на плазмени прояви на Слънцето. Тези феномени могат да повлияят отрицателно на действието на информационните системи и здравето на хората, чувствителни към измененията във времето.

През декември има няколко рискови интервала с магнитни стихии: 6−7 декември - със междинна интензивност; 17 декември - междинна интензивност; 18 декември - стихия с висока активност (K-индекс ще бъде еднакъв на 5);21 декември - мощна буря; 22−23 декември - междинна активност на магнитната стихия.

Останалите дни от месеца се правят оценка като спокойни. Трябва да се означи, че разнообразни дейни феномени на Слънцето, предизвикващи магнитни стихии на Земята, не всеки път могат да бъдат планувани авансово. Напомняме, че най-честите признаци на заболяване при хората по време на магнитна стихия са главоболие и световъртеж, гадене, нараснало кръвно налягане, уязвимост, бодърствуване, болки в мускулите и ставите, загуба на вкус, нервност, обостряне на хронични болести.

Според учените, интензивността на бурята през днешния ден доближава равнище G1 и може да повлияе на миграционните пътища на птици и животни. Също по този начин магнитната стихия може да повлияе на здравето на сензитивните към времето и възрастните хора, тъй че те би трябвало да бъдат деликатни през тези дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР