Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация,

...
Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация,
Коментари Харесай

Медведев заяви, че Европа няма да издържи без руски газ дори седмица

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, реагира с подигравка на известията за единодушието на Европейската комисия европейските страни да заплащат за съветския газ в рубли.

" Европейската комисия позволи заплащането на газ в рубли и счита, че указът на президента на Русия към момента може да се ползва от европейския бизнес. Оценяваме последователността и честността на нашите европейски сътрудници ", написа Медведев в канала си в Telegram и сложи емотикони.

Той обърна внимание на обстоятелството, че " съгласно последните данни на МВФ Европа ще може да се оправи " без съветски газ за не повече от шест месеца.

„ Но съществено, те няма да устоят и седмица “, акцентира заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

По-рано беше обявено, че съгласно изчисленията на Международния валутен фонд европейските страни ще могат да живеят без съветски природен газ единствено шест месеца без съществени проблеми, след което ще стартират обилни стопански проблеми.

Както Ройтерс заяви в петък, Европейската комисия изпрати писмо до страните от Европейски Съюз, в което изяснява, че фирмите от Европейски Съюз, при съблюдаване на редица условия, ще могат да заплащат за съветски газ в рубли, без да нарушават глобите, наложени против Москва. Агенцията прецизира, че една от вероятните схеми за заплащане включва разкриване на сметки в долари или евро в съветска банка, на която европейската компания адресат на газ кредитира валутата, конвертира я в рубли и прави заплащане. Тази скица отстрани опцията западните страни да блокират заплащанията за съветски газ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР