Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заплаши

...
Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заплаши
Коментари Харесай

Медведев заплашва да атакува чужди АЕЦ

Дмитрий Медведев , заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заплаши да нападна атомните електроцентрали на Украйна и други нуклеарни уреди в Източна Европа в обява в своя канал в Telegram, в неделя, оповестява " Медуза ".

В обявата си той се базира на непотвърдени известия от Telegram канала Mash, че украинските въоръжени сили са се пробвали да нападат съветската Смоленска атомна електроцентрала и военновъздушна база в региона на Калуга, употребявайки или 5В28, или английските ракети Storm Shadow. Постът твърди, че системите за Противовъздушна отбрана са свалили ракетите.

Властите в областите Смоленск и Калуга не оповестиха за произшествия на 9 юли . Губернаторът на прилежаща Брянска област Александър Богомаз сподели, че две ракети, изстреляни от въоръжените сили на Украйна, са били свалени над региона, едната от които е паднала в с. Битош.

В поста си Медведев написа: " Ако опитът за офанзива с ракети на НАТО против Смоленската атомна електроцентрала се удостовери, тогава е належащо да се прегледа сюжетът за съветски удар по Южноукраинската атомна електроцентрала, Ривненската атомна електроцентрала и Хмелницката атомна електроцентрала, както и нуклеарни уреди в Източна Европа. "
 Русия упорства НАТО да разиска Запорожката АЕЦ на срещата на върха
Русия упорства НАТО да разиска Запорожката АЕЦ на срещата на върха

Напомня, че множеството членове на Алианса са в зоната на директно влияние при повреда в централата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР