Длъжни сме да създадем траен системен политически субект, който да

...
Длъжни сме да създадем траен системен политически субект, който да
Коментари Харесай

Христо Иванов иска голяма дългосрочна коалиция, не за един мандат -

Длъжни сме да създадем дълготраен систематичен политически индивид, който да може да подсигурява нацяло последващо потомство геополитическата ориентировка на страната. Не за един мандат, не сред два служебни кабинета, не за няколко месеца.

Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов в изявление за предаването “Въпросите ”. Той изясни по какъв начин си показва предизборната коалиция със силите на смяната.

“Трябва ни в действителност огромна групировка, която ще може да направи поръчка за независимо ръководство. Такъв съдружен индивид би трябвало да може да слага изискванията ”, съобщи той. 

“Наличието на подобен индивид значи, че от началото на акцията няма да стои въобще въпросът дали ГЕРБ ще финишира първи. Това ще значи да не разделяме гласоподаватели, които мислят по един и същи метод ”, добави той.

“Необходим ни е постоянен дълготраен политически индивид, който да залага на демократична вътрешно-политическа просвета. Не дребна група хора да вземат решения, не следващите персонални планове или решения, които се вземат от някое диванче или от някоя стаичка ”, сподели още той.

Според него би трябвало да се потърсят тези цивилен организации, лица, политически обединения, които споделят общите идеали, с цел да се образува сходен огромен индивид.

“След като призовахме за по-внимателно конструиране на обединението, откакто отчетохме въздействието на войната, откакто призовахме да се подходи деликатно към образуването на втори кабинет, се надяваме да бъдем чути, когато със същия здрав разсъдък призоваваме за предизборна коалиция. Ако не проведем диалог какво би трябвало да вършим, ще имаме безкрайни служебни държавни управления ”, сподели той.

Христо Иванов съобщи, че чака сложна акция, която ще докара до още по-фрагментиран парламент. Според него в идващото Народно заседание може да се появят обединения, които да създадат основаването на болшинство още по-трудно.

“Когато съпоставяме предходната акция и тази, която ни следва, вижте какъв брой пъти ще се спомене думата “Русия ” и какъв брой беше упомената преди година. И ще забележим какъв брой е огромна разликата ”, разяснява той и добави, че войната ще бъде главният фактор, който ще въздейства върху настройките.

“Тази акция ще има две тематики, които ще се конкурират - войната и корупцията. Трябва да стане ясно, че това е една и съща тематика. Само преди ден се случиха гърмежи в хранилища на български производител на оръжие. Трябва да си даваме сметка, че войната е на наша територия ”, съобщи Иванов.

“Българските политици избират да не приказват за войната, да я изтласкват. Не можем да пренебрегваме действителностите. Защото действителностите постоянно печелят против политиците ”, сподели той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР