Джузепе Конте представи пред Министерския съвет причините за да подаде

...
Джузепе Конте представи пред Министерския съвет причините за да подаде
Коментари Харесай

Очаква се Джузепе Конте да подаде оставката на италианското правителство

Джузепе Конте показа пред Министерския съвет аргументите с цел да подаде оставка. Официално, той ще направи това пред президента на страната Серджо Матарела към 13:00ч. българско време, съобщи БНР.

Наблюдателите дефинират политическата рецесия провокирана преди седмица от „ Италия вива” отдръпнала се от болшинството като „ рецесия в тъмното”, тъй като не е ясно какво може да се случи след оставката на премиера Джузепе Конте.

Държавният глава ще реши обстановката след съвещания с парламентарните сили на следващия ден следобяд и след това да вземе решение. Важното е той да има гаранции за парламентарно болшинство. То е обезпечено за в този момент от съдружните сътрудници „ Пет звезди”, Демократическата партия” и от партията „ Свободни и равни”, само че незадоволително за горната камара на Народното събрание след отдръпването на „ Италия вива”, която обаче не желае предварителни избори, както ги желае дясната съпротива.

Целта е да няма предварителен избор. Работи се за основаване на необятен парламентарен фронт с проевропейска посока за нов възможен трети кабинет на Конте.

Последният значим указ на вторият му кабинет подписан тази заран върна автономията на ИОК, с което Италия няма да бъде глобена за Олимпийските игри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР