ДЖУБА, Южен Судан (АП) — Масовото насилие и грубите нарушения

...
ДЖУБА, Южен Судан (АП) — Масовото насилие и грубите нарушения
Коментари Харесай

Насилието и нарушенията на правата застрашават стабилността на Южен Судан, предупреждава доклад на ООН

ДЖУБА, Южен Судан (АП) — Масовото принуждение и грубите нарушавания на човешките права в Южен Судан не престават с неотслабваща мощ преди забележителните избори, които би трябвало да се проведат през декември, предизвести отчет на Комисията на Организация на обединените нации по правата на индивида в Южен Судан.

Моделите на принуждение, нарушавания и вкоренена безотговорност не престават да помрачават живота на извънредно уязвимо население, се споделя в отчета, предупреждавайки, че така и така тежката филантропична обстановка в страната ще се утежни още повече.

Изборите, първите от независимостта от Судан през 2011 година, би трябвало да значат крайъгълен камък в напъните за обезпечаване на дълготраен мир след края на гражданската война, която бушува в Южен Судан от 2013 година, убивайки към 400 000 души. Мирно съглашение беше контрактувано през 2018 година, само че използването му беше постепенно и насилието продължава в елементи на страната.

В отчета, показан пред Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации в Женева в петък, се споделя, че изборите са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР