Джой Милвард е съпруга на 50-годишния Робин Гънингам, който е

...
Джой Милвард е съпруга на 50-годишния Робин Гънингам, който е
Коментари Харесай

Истина? Това ли е истинското име на Банкси

Джой Милвард е брачна половинка на 50-годишния Робин Гънингам, който е посочен като първи ответник в правосъдно дело във Върховния съд против " художника, прочут като Банкси ". Жената, за която се твърди, че е омъжена за неуловимия махленски художник, прочут като Банкси, сама е някогашен парламентарен лобист от Лейбъристката партия. 

Г-жа Милвард е родом от Уест Мидландс и е работила като откривател за лейбъристкия народен представител Остин Мичъл. По-късно тя основава Principle Affairs, лобистка група за благотворителни организации, и се допуска, че се е срещнала с Гънингам към 2003 г.Двамата се венчават в Лас Вегас през 2006 година, само че се допуска, че държат да останат себе си, даже измежду съседите си. Един от източниците споделя:  " Дори тези, с които от време на време беседват, нямат визия кои са те в реалност. Единствените хора, които знаят същинската му идентичност, са тези от вътрешния кръг, които са били тествани. "
-->
Някои от роднините на Джой не са знаели кой е брачният партньор ѝ и с какво се занимава.

В продължение на години същинската идентичност на Банкси е известна тайнственост измежду пресата и обществеността.

Творбите на партизанския художник, които постоянно украсяват фасадите на къщи, определени на инцидентен принцип, могат да доведат до повишаване на цената на постройките и да оставят притежателите им в неразбиране.

Но тази седмица анонимният художник може да бъде заставен да разкрие същинската си идентичност, откакто бе посочен в дело във Върховния съд.

Андрю Галахър, пионер на рейва и авторитетен създател на графити, съди " художника, прочут като Банкси " за клюка, а Pest Control Ltd, която продава творбите на Банкси, е посочена като съищец, написа " Вести ".

Адвокатите на Галахър отхвърлят да разкрият детайлности по делото, базирайки се на дискретност, само че правосъдното съвещание може да наложи разкриването на самоличността на Банкси.

В продължение на 30 години с личността на художника са свързвани редица ярки обществени персони, измежду които вокалистът на Massive Attack Робърт Дел Наха, Джейми Хюлет от Gorillaz и даже водещият на Art Attack Нийл Бюканън, оповестява The Sun.

Но едно име се отличава от останалите - това на 50-годишния художник Робин Гънингам, който значително е запазил профила си под радара. Важното е, че той е посочен като първия ответник в делото на Галахър против Банкси.

Родом от родния град на Банкси - Бристол, вестниците в предишното са се опитвали и не са съумели да разпознават Гунингам като партизанския художник.

Учени от университета " Куин Мери " се пробваха да свържат Гънингам с графити, появили се в Ямайка през 2004 година

Изследователите се стопират на фотография, на която се вижда мъж в торбести облекла, въоръжен с шаблони, скицник и спрейове.

Идентификацията обаче надалеч не е безапелационна, защото Банкси упорства, че мъжът на фотографията не е той, както и родителите на Гънингам.

Въпреки това наблюдаващите виждат аналогия сред мъжа на фотографията и учебна фотография от 1989 година на възпитаници от катедралното учебно заведение в Бристол, измежду които се счита, че е и Гънингам.

Самият Гънингам съблюдава непоколебим кодекс на безмълвие, откогато за пръв път е обвързван с Банкси, както и брачната половинка му Джой Милвард.Син на мениджъра по договорите Питър Гунингам и секретарката Памела Доукин-Джоунс, Гунингам израства в богатия квартал Клифтън в Бристол и се твърди, че от дребен се е стремял да стане художник.

Скот Нърс, някогашен негов съученик, разказва Гънингам като един от тримата души в групата му, които са били  " извънредно надарени в изкуството ", и прибавя, че той е правил доста илюстрации.

Антъни Халет, който живеел покрай фамилията, си спомня за тях с положително.

Той споделя:  " Семейството постоянно е било доста благо. Не знам сигурно, само че мисля, че Робин работеше като художник на графити. Той работеше за други хора и изчезваше за месеци наред. "

През 1985 година в изложба " Арнолфини " в Бристол се организира галерия, наречена " Графити изкуството във Англия ", на която художници пръскат багра непосредствено по стените на галерията, а хип-хоп групата The Wild Bunch, която по-късно се трансформира в Massive Attack, свири.

През 2006 година в изявление за списанието за попкултура Swindle Банкси споделя:  " Аз съм от относително дребен град в Южна Англия. Когато бях на към 10 години, едно момче на име 3D рисуваше интензивно по улиците. Мисля, че той беше ходил в Ню Йорк и беше първият, който върна рисуването със спрей в Бристол. Израснах, виждайки спрейове по улиците, доста преди да ги видя в списание или на компютър.

" 3D се отхвърля от рисуването и основава групата Massive Attack, което може би е било добре за него, само че е огромна загуба за града. Графитите бяха нещо, което всички обичахме в учебно заведение. “

Първата галерия на самия Банкси е в Шордич през 2001 година, само че той реализира триумф едвам с изложбата си Turf War няколко години по-късно.

След това той основава известни произведения, измежду които " Момичето с балона ", която по чудноват метод е накъсана на търг на Sotheby`s в Лондон, преди да бъде продадена за 18,6 млн. паунда (25,4 млн. долара).

Документалният му филм " Изход от магазина за дарове " е номиниран за " Оскар " през 2010 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР