Джоузеф Лот, търговски представител на компания за компютри, оцелява в

...
Джоузеф Лот, търговски представител на компания за компютри, оцелява в
Коментари Харесай

22 години от 9/11 - да се разминеш на косъм със смъртта

Джоузеф Лот, търговски представител на компания за компютри, оцелява в един от най-смъртоносните дни в актуалната американска история, тъй като харесва арт вратовръзки. „ Запалих се през 90-те години. Обичам картините на импресионистите. Слагам вратовръзка с известна картина и запитвам децата си кой е художникът? Те би трябвало да ми кажат дали е Ван Гог или Моне, след което беседваме за него. “

Сутринта на 11 септември 2001 година Лот е облякъл зелена риза преди да се срещне с сътрудници в хотел Marriott, който се намира сред кулите близнаци, и да приказва на конференция същия ден в ресторанта Windows on the World. На закуска неговата колежка Илейн Грийнбърг, която се е върнала от отмора в Масачузетс, му подарява вратовръзка с пейзаж на Моне. " Беше в алено и синьо. Бях доста разчувстван от жеста. Реших да я нося до момента в който приказвам. Тя ми сподели: " Не може да сложиш червено-синя вратовръзка със зелена риза ".

Когато закуската завършва и сътрудниците му потеглят към Windows on the World на 104-ия етаж на Северната кула, Лот се връща в хотелската си стая, с цел да смени ризата. Спира се на бяла, глади я и след това потегля назад към фоайето на хотела. " Докато чаках да сляза от седмия етаж назад във фоайето и да взема асансьор, който ще ме води до върха на кулата, усетих ненадейно придвижване в постройката ", спомня си той. Този ден Лот ще се размине на косъм от гибелта, която витае в Световния търговски център. 56-годишната Илейн Майра Грийнбърг, финансов съветник от Ню Йорк, собственик на сезонен билет за Метрополитън Опера, " готината вуйна " на своите племенници и племенници, няма този шанс – тя умира.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от PassionMilitaria (@passionmilitaria)

" При проучването на новата ми книга " Единственият аероплан в небето: джука история от 11 септември - пише Гарет М. Граф. - прекарах последните три години в четене и слушане на хиляди персонални истории от този вторник - истории от американци от цялата страна и хора надалеч оттатък нашите крайбрежия. Сред тях една тематика не спря да ме учудва: чистата случайност на това кой е оживял, кой е починал, кой е засегнат и кой е съумял да избяга. Хиляда пъти дневно всички ние вземаме привидно случайни решения - кой полет да резервираме, на кой асансьор да се качим, дали да осъществим поръчка, или да спрем за кафе преди работа - без да осъзнаваме опциите, които е можел да значи различният избор ", отбелязва историкът Гарет М. Граф в The Atlantic.

" В продължение на хилядолетия ние наричахме шансът и ориста с доста имена, като постоянно преплитахме понятията с невидимата ръка на Провидението. В митологията трите Съдби са богини, които отреждат жребия при раждането на дете, който всеки смъртен ще бъде заставен да живее непреклонно - концепцията за ориста служи на мнозина като належащо пояснение за инцидентните жестокости, премеждия и шанс, които дефинират значително по какъв начин протича животът. В историите от 11 септември не можем да заобиколим чувството за ролята, която случайността играе в всекидневието ни и по какъв начин може да промени хода на историята. "

Вечерта на 10 септември мачът на Ню Йорк Джайънтс в Денвър продължава до късно през нощта, което значи, че доста нюйоркчани ще закъснеят за работа на идната заран и ще пропуснат последния асансьор до върха на Северната или Южната кула. Рой Бел, който работи на 102-ия етаж на Северната кула, е пренасочил своите срещи с клиенти от 8 часа за 8:45. Майкъл Ломонако, основният готвач в Windows on the World, нормално е на работа от 8:30, само че се отбива да си вземе нови очила в комерсиалния център на Световния търговски център. Той оцелява, до момента в който 72-ма негови сътрудници бяха убити.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Federazione VV.F. volontari (@fedvvfvol)

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР