Джорджа Мелони и Еманюел Макрон проведоха среща. Президентът на Франция, който

...
Джорджа Мелони и Еманюел Макрон проведоха среща.
Президентът на Франция, който
Коментари Харесай

Джорджа Мелони и Еманюел Макрон проведоха среща 

Джорджа Мелони и Еманюел Макрон организираха среща.

Президентът на Франция, който беше в Рим за държавното заравяне на някогашния президент на Италия Джорджо Наполитано, се е срещнал с италианската премиерка, съобщи Франс прес.

                                   Разговорът сред тях е траял един час

Двамата са провели диалог в миг, в който в Европа се водят диспути по миграционния въпрос. Срещата се състояла след траурната гала за Наполитано, която се организира в постройката на долната камара на италианския парламент.

                            Двамата водачи са провели дълъг и сърдечен диалог

Те са засегнали съществени интернационалните въпроси, с изключително внимание, ориентирано към ръководството на миграционния феномен и европейските стопански цели.

                                        Макрон и Мелони ще се видят още веднъж в Малта 

Следващата им среща ще бъде на 4 октомври в Гранада в Испания, когато ще има неофициално съвещание на Европейския съвет.

Макрон и Мелони наскоро умножиха изказванията за понижаване на двустранните разлики и напрежения и засвидетелстваха желанието си да работят дружно за ръководството на миграционните потоци, откакто по-рано през сегашния месец на дребния италиански остров Лампедуза дойдоха хиляди мигранти единствено за няколко дни.

“Не можем да остави италианците сами ”, съобщи Макрон в неделя в изявление за няколко френски медии. Тази протегната ръка незабавно бе призната от Мелони, както тя самата сподели, “с огромен интерес ”.

Броят на пристигналите в Италия с лодки през Средиземно море от Северна Африка мигранти от началото на годината възлиза на над 133 000 души по отношение на близо 70 000 за същия интервал на 2022 година

Тези данни обаче към момента не се приближават тези от 2016 година, когато над 181 000 души, измежду които доста сирийци, бягащи от войната в Сирия, дойдоха в Италия.

                               Отношенията сред Рим и Париж се обтегнаха

Новото италианско държавно управление отхвърли да одобри транспортен съд на филантропична организация, пренасящ избавени в морето мигранти.

Още вести четете в категория Свят.

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР