Джордж У. Буш Според бившия президент на САЩ Джордж У.

...
Джордж У. Буш Според бившия президент на САЩ Джордж У.
Коментари Харесай

Според Джордж У. Буш Русия се е намесила в изборите в САЩ


Джордж У. Буш

Според някогашния президент на Съединени американски щати Джордж У. Буш " има много ясни улики, че руснаците са се намесили " в американските президентски избори през 2016 година, съобщи Асошиейтед прес.

Буш съобщи това в четвъртак в Абу Даби, изрично опровергавайки изказванията на съпартиеца си републиканец Доналд Тръмп, който отхвърля Москва да се е опитвала да повлияе на вота.

Макар че не загатна името на президента Тръмп, Буш очевидно отхвърли опитите му за стопляне на връзките с Русия, както и изказванията му за имиграцията.

" Има много ясни доказателства, че руснаците са се намесили. Дали са повлияли на резултата е различен въпрос ", сподели Буш. " Проблем е, че непозната страна е намесена в нашата изборна система. Демокрацията ни е добра единствено до момента в който хората й имат вяра ", добави той.

Буш подлага на критика и решението на Тръмп да анулира програмата на администрацията на някогашния президент Барак Обама, позволяваща на млади имигранти, живеещи в Съединени американски щати нелегално, които са били доведени като деца, да останат в Америка.

" Америка е техният дом. Те имат право да се уреди ситуацията им ", сподели 43-ият президент на Съединени американски щати. Буш призна, че се е опитал да реформира " куцащата " имиграционна система на Америка, само че се е провалил.

" Има хора, искащи да заемат работни места, нежелани от американците. Американците не желаят да берат памук на 105 градуса (по Фаренхайт), само че има хора, които желаят да сложат храна на масата на фамилията си и са подготвени да правят тази работа. Длъжни сме да им кажем благодаря и добре пристигнали ", сподели той.

Говорейки за съветския президент Владимир Путин, Буш употребява израза " zero-sum ". Той не мисли " по какъв начин и двамата да спечелим ", а единствено " по какъв начин аз да печеля, а ти да загубиш ", изясни някогашният президент на Съединени американски щати.

С различен идиом Буш разказа Путин като човек, който постоянно е ядосан, тъй като счита, че е третиран незаслужено или изпитва възприятие за непълноценност.

" Причината да се държи по този начин е, че изгубването на Съветския съюз го тревожи. Следователно доста от неговите стъпки целят възвръщането на руската надмощие ", изясни Буш. Той акцентира също на нуждата да бъдат подкрепени НАТО и другите алианси на Съединени американски щати по света. По думите му Путин непрекъснато " натиска, изпробвайки слабостта ". " Затова НАТО е доста значима ", сподели Буш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР