Джордж Сантос: Вътрешното проучване на кампанията повдигна тревожни сигнали преди изборите му

...
Много преди новинарските репортажи да разкрият серийните лъжи на американския
Коментари Харесай

Много преди новинарските репортажи да разкрият серийните лъжи на американския конгресмен Джордж Сантос, изследванията на неговата собствена кампания повдигнаха няколко червени знамена за него.

Той постави под съмнение твърденията на републиканеца от Ню Йорк относно несъответствията в личния му живот, автобиографията и финансирането на кампанията.

Части от тайното изследване бяха публикувани в сряда за първи път от американския партньор на BBC CBS News.

Г-н Сантос, който в момента е изправен пред федерални обвинения в измама, все още не е коментирал.

35-годишният постигна неприятна победа в настроен към демократите конгресменски район през 2022 г., рекламирайки себе си като първият ЛГБТ републиканец, служил в Конгреса.

Кой е Джордж Сантос и защо има проблеми? Републиканецът Джордж Сантос пледира невинен за измама

Месеци преди тази победа, през есента на 2021 г. кампанията на г-н Сантос поръча така наречения доклад за уязвимости, тъй като започна да се подготвя за потенциални атаки от опоненти.

Произведено от Вашингтон базирана фирма, докладът повдигна няколко основни опасения относно кандидата:

Той твърди, че е завършил MBA от университета в Ню Йорк и бакалавърска степен от Baruch College, но „няма данни Сантос да е получил каквато и да е степен от или от университета"Докато г-н Сантос публично се идентифицира като гей, той е бил женен за жена с неясен имиграционен статут от 2012 до 2019 г., преди да продължи да живее с нелегален имигрант, който се "страхува да не бъде депортиран, след като Тръмп бъде избран"Той "направи кариера, като работи за компании, които са обвинени в измама и измама на клиенти", включително един, обвинен в управление на схема на Понци Той имаше "множество граждански съдебни дела, заведени срещу него за дължими хиляди долари на кредитори" г-н Сантос и семейството му е изправен пред най-малко три съдебни дела за изгонване от жилища между 2014 г. и 2017 г. Неговите финансови разкрития не показват доказателства за лични инвестиции или активи, въпреки публичните твърдения на г-н Сантос за успеха му във финансите и управлението на богатството Шофьорската му книжка е спряна във Флорида, където той също има поне пет неплатени нарушения на пътя Въпреки че се кандидатира за длъжност в Ню Йорк, той току-що беше регистрирал нова компания във Флорида и не се беше регистрирал за гласуване в Ню Йорк, докато не започна кампанията му

Според CBS, изследването беше разпространено сред стратезите на кампанията за висши републиканци в Камарата на представителите на САЩ.

Фондът за лидерство на Конгреса, който подкрепя републиканците за избори в Камарата, в крайна сметка отказа подкрепата си за г-н Сантос, съобщава изданието.

Но поне един член на ръководството на Камарата проведе кампания с кандидата, след като докладът беше разпространен.

По време на кампанията оперативни служители на Демократическата партия направиха свои собствени изследвания за републиканеца, но пропуснаха много от подробностите, включени във вътрешния доклад и в по-късните новинарски репортажи.

Джордж Сантос признава до кражба в съда в БразилияDrag queen твърди, че се замесва в битка Конгресмен на САЩ

Г-н Сантос беше обвинен по-рано тази година по седем обвинения за телени измами, три обвинения за пране на пари, две обвинения за даване на неверни показания пред Конгреса и едно обвинение за кражба на публични средства.

Той се пледира за невинен и оспори обвиненията срещу него в медийни изяви, но американските медии съобщиха, че може да обмисля споразумение за признаване на вината с прокурорите.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР