Джордж Ръсел спечели първата си победа във Формула 1. Британецът

...
Джордж Ръсел спечели първата си победа във Формула 1. Британецът
Коментари Харесай

Джордж Ръсел спечели Гран При на Бразилия

Джордж Ръсел завоюва първата си победа във Формула 1. Британецът победи в надпреварата за Голямата премия на Бразилия. Ръсел измина 71 обиколки на пистата " Интерлагос " за 1:38.34,044 часа. Неговият съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън остана на втората позиция, на единствено 1.529 секунди.

Двамата водачи на немския тим получиха опция и позволение да си оспорват лидерската позиция, а Ръсел устоя на напрежението, макар появяването на кола за сигурност в 59-ата обиколка.

Ръсел започва от първа позиция в Сао Пауло, до момента в който Люис Хамилтън стартира втори и също резервира позициите си до самия край.

Успехът е първи в кариерата на 24-годишния водач, както и дебютен за Мерцедес през несполучливата за тима 2022 година.

" Този сезон беше като влакче на ужасите. В края на надпреварата си помислих, че ще има инфарктен край. Натискът беше доста огромен. Всичките тези мемоари минаха през мен. Горд съм от този резултат и от тези, които ми помогнаха по пътя към тази победа ", съобщи Ръсел незабавно след края на надпреварата.

Люис Хамилтън изостана до осмо място след конфликт с сегашния първенец Макс Верстапен от Ред Бул, до момента в който Джордж Ръсел в началото трябваше да се състезава със Серхио Перес. Британският водач върна лидерската си позиция след първото влизане в боксовете, само че Хамилтън беше компактно до него след повторната поява на колата за сигурност.

We’ve missed this. ️ This win goes out to everyone back home in Brackley and Brixworth.
— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1)

Карлос Сайнц от Ферари остана на трета позиция, финиширайки на 4.051 секунди зад Джордж Ръсел, до момента в който носителят на купата за 2022 година Макс Верстапен приключи едвам шести след случая с Хамилтън и получи наказване от пет секунди.

В генералното класиране Верстапен е неосъществим водач, а на втора позиция към този момент е Шарл Льоклер, който съумя да приключи четвърти в Бразилия. Пилотът на Ферари и третият в общото нареждане досега Серхио Перес имат по 290 точки единствено един кръг преди края на шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР