Джонсън посочи, че правителството ще въведе нова петстепенна система за

...
Джонсън посочи, че правителството ще въведе нова петстепенна система за
Коментари Харесай

Борис Джонсън сменя тактиката срещу вируса от "Остани вкъщи" на "Остани нащрек"

Джонсън уточни, че държавното управление ще вкара нова петстепенна система за оценяване на заплахата от ковид в страната

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи смяна в тактиката по отношение на пандемията - посланието му " Останете у дома " бе заменено от съвета " Останете нащрек ". Той уточни, че учебните заведения в Англия и някои магазини могат да отворят идващия месец, в случай че изискванията разрешават, а жителите са насърчавани да се върнат на работа, в случай че не могат да извършват отговорностите си от вкъщи.

Джонсън разяснява, че няма просто да приключи карантинните ограничения, а ще схване внимателен метод, защото има заплаха от втора вълна на заразяване. Но изявлението му бе посрещнато с рецензия от водачите на Шотландия, Северна Ирландия и Уелс. Към неодобрението се включиха и профсъюзни ръководители, а в. Guardian написа, че обвиняванията са, че проектът на премиера е замайващ, неразбираем и разделя британците.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво се трансформира

Джонсън съобщи, че от сряда ще разреши по-голяма активност на открито в Англия, в това число пътувания до плажове и национални паркове, провеждането на тренировки и практикуването на спортове като голф и тенис. Условието е те да се правят в границите на едно домакинство. Освен това хората ще могат да се срещат с един различен член на друго домакинство, до момента в който са на открито или упражняват, само че при отдалеченост от 2 м. Кафенетата и заведенията за хранене с градини, както и кината със обществена отдалеченост ще могат да проработят от юли.

Премиерът уточни, че държавното управление ще вкара нова петстепенна система за оценяване на заплахата от ковид в страната. Той акцентира, че Англия ще се " отваря последователно, постепенно и деликатно " и че ще бъдат увеличени санкциите за нарушаването на разпоредбите. Правителството ще остане в подготвеност за връщането на по-строгите ограничения, в случай че броят на инфектираните внезапно се повиши.

Кой е срещу

По думите на премиера отварянето на стопанската система ще стане факт единствено в случай че пандемията е под надзор. Той прикани хората, които се връщат на работа, да не употребяват публичния превоз, а коли и колела или да вървят пеш. Но мненията му провокираха рецензии от профсъюзите, които обявиха, че се тормозят за сигурността на служащите и че човешкият живот е преди всичко.

Лидерите на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия се изрекоха срещу проекта на Джонсън. Според първия министър на Шотландия Никола Стърджън отпадането на посланието " Останете у дома " ще има " пагубни последици ". Тя бе безапелационна, че за шотландците " не би трябвало да има печене на слънце, пикници и барбекюта " и упрекна премиера, че не е бил задоволително явен, че облекчаването на карантинните ограничения се отнася единствено за Англия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР