Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга

...
Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга
Коментари Харесай

Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

Джони Деп завоюва делото за клюка против някогашната си брачна половинка Амбър Хърд и му бяха присъдени 15 милиона $ като отплата. Актьорът съдеше някогашната си за 50 милиона $ заради нейна публикация в английският вестник  “The Sun ”, в която тя се назовава жертва на домашно принуждение.

Журито в съда реши с безусловно болшинство, че изказванията на Хърд в публикацията са несъстоятелни и че е знаела, че изказванията й за домашно принуждение са неистини.

Делото сред филмовите звезди Деп и Хърд продължи над 6 седмици и бе популяризирано из обществените мрежи в целия свят, а успеха на Джони Деп бе посрещната с необятно утвърждение. Хърд от своя страна получи обезщетения от 2 милиона $ за клюка от юриста на своя брачен партньор през 2020 година

Статията от 2018 година провокира полемики в съда по отношение на съответните случаи на домашно принуждение, като да вземем за пример изказвания на Амбър Хърд за полово принуждение през 2015 година, до момента в който брачният партньор ѝ е снимал “Карибски пирати: Мъртвите нищо няма да опишат ”. Според нея тогава той я е изнасилил с бутилка от алкохол. Адвокатът на Джони Деп разкри лъжи в нейните изказвания и потвърди, че в действителност тя е наранила Деп, като е хвърлила бутилката по него, тя се е счупила и е срязала неговия пръст, заради което се е наложило да бъде опериран по неотложност.  

Според Хърд, нейният някогашен брачен партньор я е удрял, когато е бил пийнал. “Хващаше ме за косата или ръката и започваше удряне на плесници. Стигна се до непрестанно удряне на плесници, до момента в който ме държеше неподвижна ”. Въпреки това съдът не откри изказванията за безапелационни и отхвърли да отсъди в нейна изгода.

“Разочарованието, което усещам, не може да бъде изразено с думи ”, сподели Хърд след произнасянето на присъдата. “Сърцето ми е разрушено, че планината от доказателства не беше задоволителна, с цел да се изправя против непропорционалната мощ и въздействие на някогашния ми брачен партньор. Още повече съм разочарована от това какво значи тази присъда за други дами. Това е пречка. Тя ни връща обратно към времето, когато една жена, която проговаря, може да бъде обществено засрамена и унижена. Тя отхвърля концепцията, че насилието против дами би трябвало да се приема съществено. Вярвам, че юристите на Джони съумяха да накарат журито да пренебрегне основния въпрос за свободата на словото и да пренебрегва доказателства, които бяха толкоз безапелационни, че спечелихме в Обединеното кралство. Разочарована съм, че изгубих този случай. Но още по-разочарована съм, че наподобява изгубих правото, което мислех, че имам като американец – да приказвам свободно и намерено. ”

Въпреки, че Деп не участва в залата при произнасянето на присъдата, той също я разяснява в свое изказване: „ Получих подправени, доста съществени и незаконни обвинявания посредством медиите, което провокира безконечен поток от омразно наличие, макар че в никакъв случай не бяха повдигнати обвинявания против мен “, сподели Деп в изказването си. „ Те към този момент бяха обиколили света два пъти в границите на наносекунда и имаше сеизмично влияние върху живота и кариерата ми… И шест години по-късно журито ми върна живота. Наистина съм признателен. ”

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР