Джон Малкович ще поставя постановка в Народния театър през следващия

...
Джон Малкович ще поставя постановка в Народния театър през следващия
Коментари Харесай

ЗАВРЪЩАНЕ: Джон Малкович отново в Народния театър

Джон Малкович ще слага режисура в Народния спектакъл през идващия сценичен сезон (2024/2025 г.), оповестяват от трупата. Световноизвестният американски артист, режисьор и продуцент идва у нас в подготовка на бъдещия си театър „ Оръжията и индивидът “ на Бърнард Шоу.

Това е било контрактувано в границите на поредност от диалози сред Малкович и шефа на Народния спектакъл Васил Василев. Това е първият от няколко идни взаимни плана сред режисьора и театъра.

Действието на комедията „ Оръжията и индивидът “ на Бърнард Шоу се развива в България, като по-голямата част от героите са българи. В основата на сюжета е борбата при Сливница по време на Сръбско-българската война през 1885 година „ Оръжията и индивидът “ се играе за първи път през април 1894 година в Лондон.

До края на сегашния месец и световноизвестните режисьори Оскарас Коршуновас и Тимофей Кулябин поредно ще гостуват у нас и ще имат предварителни срещи с артисти и други представители на Народния спектакъл във връзка със спектаклите. Текстовете, които ще бъдат сложени, към този момент са определени, а министър председателите ще бъдат през сезон 2024/2025 година За Оскарас Коршуновас това ще бъде първи театър, основан в България, с български артисти. Тимофей Кулябин към този момент сложи „ Нора “ по Хенрик Ибсен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР