Джон Маккейн ще бъде погребан с държавни почестиСенаторът републиканец Джон

...
Джон Маккейн ще бъде погребан с държавни почестиСенаторът републиканец Джон
Коментари Харесай

Джон Маккейн ще бъде погребан с държавни почести

Джон Маккейн ще бъде заровен с държавни почести
Сенаторът републиканец Джон Маккейн, който умря в събота на 82-годишна възраст, ще бъде заровен на 2 септември на територията на Военноморската академия в Анаполис, щата Мериленд, която той приключва през 1958 година. Това се показва в изказване на Конгреса.

В него се отбелязва, че тленните остатъци на Маккейн ще бъдат изложени за поклонение в сряда, 29 август, в постройката на законодателния орган във Финикс, Аризона, а в четвъртък, на 30 август, в баптистката черква на града ще бъде проведена мемориална работа. Сенаторът Джон Маккейн съставлява Аризона в Конгреса на Съединени американски щати в продължение на цели 35 години.

Държавни почести ще бъдат отдадени на ветерана на американската политика и в идващите дни, като в петък, 31 август, тленните остатъци на Маккейн ще бъдат изложени в Ротондата на Капитолия, а на идващия ден ще се отслужи национална мемориална работа в Катедралата във Вашингтон. Погребението на сенатора ще бъде в стеснен кръг в неделя, на територията на Военноморската академия.

Както оповестява вестник „ Ню Йорк Таймс “, американският президент Доналд Тръмп няма да участва на погребението на Маккейн. Според обявата някогашните президенти Джордж Буш младши и Барак Обама ще приказват на церемонията. Планирано е администрацията на Тръмп да бъде показана на траурните събития от вицепрезидента Майкъл Пенс.

За първи път Маккейн е определен за член на горната камара на Конгреса от щата Аризона през 1986 година, а преди този момент в продължение на четири години е заемал място в Камарата на представителите. В политиката Маккейн влиза след уволнението си от американския флот. По време на войната във Виетнам, той служи в морската авиация и е свален по време на бомбардировките на Ханой. Прекарва повече от пет години в плен, и съгласно американските медии, е бил подложен на мъчения. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР