Джон Кери, специалният пратеник на Съединените щати по въпросите на

...
Джон Кери, специалният пратеник на Съединените щати по въпросите на
Коментари Харесай

Американският пратеник по климата Джон Кери се оттегля: Доклади

Джон Кери, специфичният делегат на Съединените щати по въпросите на климата, ще се отдръпна от ролята си, защото се чака да работи по кандидатурата на президента Джо Байдън за преизбиране, съгласно към известия в медиите.

Бившият държавен секретар и сенатор настояваше за решения за изменението на климата в границите на администрацията на Байдън и в този момент ще му помогне да разпространява работата на президента по въпроса, оповестиха медиите в събота.

Длъжностни лица споделиха, че Кери е оповестил оставката си пред Байдън в сряда и неговият личен състав е научил за решението в събота, споделиха източници, осведомени със обстановката, пред организация Ройтерс. Той би трябвало да се отдръпна през идващите месеци.

Съвсем неотдавна Кери представляваше Съединени американски щати на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата COP28 в Дубай и в проява на рядко единение работи с Китай, с цел да помогне за договарянето на историческо, въпреки и разводнено съглашение за преход от нефт, газ и въглища.

Съединени американски щати и Китай са двата най-...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР