Джон Фицджералд Кенеди вероятно е най-известният президент на САЩ, със

...
Джон Фицджералд Кенеди вероятно е най-известният президент на САЩ, със
Коментари Харесай

Джаки – легендата започва оттук

Джон Фицджералд Кенеди евентуално е най-известният президент на Съединени американски щати, сигурно най-почитаният, а и до ден сегашен е най-известната първа дама. И в случай че ореолът на тяхната популярност и легендата са непропорционално огромни по отношение на късото време, в което семейство Кенеди са в Белия дом, то зад основаването на този мит стои един създател, постановчик и артист. Тя – Джаки.  Натали Портман е толкоз изключителна в ролята на вдовицата Кенеди, че даже не провокира горест с оглед тежката обстановка, в която я виждаме още от първите фрагменти. Вместо състрадание, жалост и съчувствие фенът по-скоро изпитва благоговение пред тази млада жена, която за три дни през 1963 година съумява да влезе в историята.

Въпросните три дни са тези сред атентата и погребението на Кенеди и всичко случило се през тях със и към Джаки е показано във кино лентата оптимално в детайли. Всъщност от присъстващите в близост хора, до един действителни персони, най-малко трима заслужават да бъдат особено отличени – Питър Сарсгаард в ролята на Боби Кенеди, Грета Геруик като асистентката Нанси и изключително Джон Хърт като свещеника. В последна сметка обаче фенът запомня единствено лицето на Джаки. Натали Портман е усъвършенствала произношението и гласа на Джаки Кенеди с безчет часове повторения и фрагментите от фамозната обиколка на Белия дом потвърждават, че двете са съвсем. Но това е още при започване на мандата на Кенеди, когато Джаки е просто добре образована жена с отличен усет, омъжена за президента. И тъкмо такава би останала тя в историята или би се изгубила в нея, в случай че не са въпросните три дни. Джаки възнамерява погребението на брачна половинка си като последния и най-забележителен театър в неговия и – което е по-важното – в своя живот. Във всичко това има прекомерно малко човешко, само че в последна сметка легендите в политиката не просто се случват – те се основават – и не от хора, а от политици. Джаки несъмнено е била един от най-големите политици на своето време. Може би даже по-голяма от брачна половинка си.

След този филм към този момент имам вяра, че зад всеки популярен мъж стои такава жена. И даже единствено поради това Натали Портман изцяло заслужава " Оскар ", който, както наподобява, няма да получи. Ема Стоун, несъмнено, е прелестна, само че играе изцяло фиктивен облик в фиктивен филм. Джаки е действителна, смущаваща и безусловно същинска. Ако можех, бих гласувала за нея.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР