Джон Болтън, ястребът на американската външна политика, се озова в

...
Джон Болтън, ястребът на американската външна политика, се озова в
Коментари Харесай

Каква е ролята на ястреба Джон Болтън в американската външна политика?

Джон Болтън, ястребът на американската външна политика, се озова в светлината на прожекторите на фона на засилващото се напрежение с Иран и Венецуела, написа английският вестник " Дейли телеграф ".

Само няколко часа след назначението му за консултант по националната сигурност на Белия дом през март предходната година Болтън разкри възгледите си в изявление за " Скай нюз ", напомня изданието. " Най-сигурният метод да избегнеш спор е да си мощен във военно отношение. Както са казвали античните римляни: в случай че искаш мир, готви се за война ", съобщи тогава Болтън в отговор на въпрос дали се задават още конфликти сред Съединените щати и техните врагове.

Повече от година по-късно критици и анализатори, които търсят пояснение за дръзката външна политика на Съединени американски щати в райони с възходящо напрежение, показаха с пръст Болтън. Болтън играе централна роля в споровете, които са на първите страници на вестниците през последните седмици, отбелязва " Дейли телеграф ".

" Болтън е възприеман като най-влиятелния консултант (на американския президент Доналд Тръмп) през миналата година. Той зае мястото на по-умерения военачалник Хърбърт Макмастър. През идващите месеци началникът на канцеларията на Белия дом Джон Кели и министърът на защитата Джеймс Матис също (като Макмастър) напуснаха постовете си ", написа немският ежедневник " Лайпцигер фолксцайтунг ".

Германското издание показва, че Макмастър, Кели и Матис са били стълбовете на рационалния метод в американското държавно управление, които са разубеждавали президента от предприемане на рискови инициативи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР