Джон Болтън, бивш съветник на правителството на Тръмп по въпросите

...
Джон Болтън, бивш съветник на правителството на Тръмп по въпросите
Коментари Харесай

САЩ разкриха заговор за убийството на съветник на Тръмп

Джон Болтън, някогашен консултант на държавното управление на Тръмп по въпросите на националната сигурност, благодари на ФБР за откриване на скрит план за убийството му

Ирански сътрудник е упрекнат в скрит план за убийството на Джон Болтън, някогашен консултант на държавното управление на Тръмп по въпросите на националната сигурност, като хипотетично възмездие за американския въздушен удар, при който беше погубен известен и авторитетен военачалник в Иран, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Шахрам Пурсафи, разпознат от американски чиновници като член на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война на Иран, понастоящем се търси от ФБР по обвинявания, свързани със заговора за ликвидиране, добавя Българска телеграфна агенция.

Прокурорите обявиха, че действието евентуално е било планувано като възмездие за удара през януари 2020 година, при който беше погубен Касем Солеймани, командващ елитните ирански сили "Кудс ".

В изказване Болтън благодари на ФБР и министерството на правораздаването за работата им по създаване на случая.

"Въпреки че в този момент не може да се каже доста, едно е несъмнено: иранските управници са лъжци, терористи и врагове на Съединените щати ", сподели той.

"Не за първи път разкриваме ирански заприказва за възмездие против лица на територията на Съединени американски щати и ще работим неуморно за разкриването и пресичането на всеки един от тези опити ", съобщи асистент основният прокурор Матю Олсън, най-високопоставеният чиновник по въпросите на националната сигурност в министерството на правораздаването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР