Джоко Росич е един от любим българин, който въпреки че

...
Джоко Росич е един от любим българин, който въпреки че
Коментари Харесай

Незабравимите истини, оставени ни в наследство от Джоко Росич (ВИДЕО)

Джоко Росич е един от обичан българин, който макар че си отиде от този свят, ни остави голямо наследство, а точно своите незабравими и скъпи мисли. Повечето реплики на този прочут и умен българин бяха записвани като цитати на мъдрец през целия му житейски път и цяла книга би трябвало, с цел да ви разкажем и споменем даже една дребна част от тях. Но въпреки всичко, по-добре малко, в сравнение с нищо, нали?

Ето ги и най-запомнящите се мисли на великия Джоко Росич…

За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, в случай че няма една жена до него, която да му каже: „ Браво, заплашителен си! “.

Утрешният ден – нов и претърпян, той ти носи идващото наслаждение.

На този свят няма мощ, която може да спре майка, бранеща децата си, или момък, защитаващ любовта си.

Не сте ли забелязвали, че когато някъде се взема решение значим въпрос – има една типична българска дума „ Трябва да се… “?

Човек би трябвало да бъде отворен и готин и да приема положителните неща от хората, с които е живял и продължава да живее.

Когато една жена спре да навестява мислите ти, значи си се излекувал.

Има загуби, които не се лекуват. Не е истина, че душата е безсмъртна. Всичко умира, остава единствено направеното, съграденото. Другото – престанеш ли да го мислиш и преживяваш – умряло е. Но пък тъгата е най-красивото, най-градивното свойство на душата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР