Джо Байдън вчера стана първият действащ президент на САЩ, който

...
Джо Байдън вчера стана първият действащ президент на САЩ, който
Коментари Харесай

Президентът Байдън на историческо посещение в Тълса

Джо Байдън през вчерашния ден стана първият настоящ президент на Съединени американски щати, който посети квартала в Тълса, щата Оклахома, където стотици чернокожи американци са избити от навалица бели тъкмо преди един век, и съобщи, че наследството на расово принуждение към момента е осезаемо, съобщи Ройтерс.

По думите му офанзивата против Капитолия и напъните на редица щати да трансформират изборните закони, ограничавайки правото на глас, са белези на същия проблем.

Случилото се в Грийнуд е акт на ненавист и вътрешен тероризъм - линия, която продължава и през днешния ден, сподели Байдън.

Белия дом разгласи пакет от политически начинания за битка с расовото неравноправие, включващи проекти за вложения на десетки милиарди долари в общини като Грийнуд, които страдат от хронична беднотия, и ограничения против жилищната дискриминация. Освен това Байдън даде обещание, че скоро ще показа ограничения за битка с закононарушенията от ненавист и расисткото принуждение, което, съгласно извода на разследващата общественост, е " най-смъртоносната опасност против нашата татковина ", напомни той.

Байдън заяви също, че разпорежда на вицепрезидента Камала Харис - първата цветнокожа на поста, да оглави напъните на администрацията да се опълчи на напъните на републиканците да лимитират правото на глас. Много щати с републикански управления одобриха или са предложили промени в изборните закони, които съгласно Байдън и други демократи ощетяват чернокожите гласоподаватели, като затрудняват тяхното гласоподаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР