Джо Байдън се обърна към нацията за конфликтите в Украйна

...
Джо Байдън се обърна към нацията за конфликтите в Украйна
Коментари Харесай

„Повратна точка в историята“. САЩ поставиха Украйна в режим на изчакване

Джо Байдън се обърна към нацията за споровете в Украйна и Близкия изток. След като очерта разбирането си за обстановката, той прикани за незабавна поддръжка за режима в Киев и Израел. Днес той ще внесе искане в Конгреса за пакет от 100 милиарда $ помощ. Ще се съгласят ли законодателите?

Задълженията на една велика нация “

Бяха предизвестени за представлението единствено ден авансово. Президентът се обърна към сънародниците си не както нормално - от трибуната в наличието на фенове, а от Овалния кабинет на Белия дом.

" Ние претърпяваме повратна точка в историята. Една от тези, когато взетите решения дефинират бъдещето за десетилетия напред ", сподели той.

След това той приказва за пътуванията си до Израел и Украйна и приказва доста за американското водачество, ролята на Съединените щати и НАТО. Той означи, че Северноатлантическият алианс и Вашингтон не се стремят към борба с Русия. Но в случай че съдружник бъде атакуван, Съединените щати ще „ защитят всеки сантиметър от НАТО, което е това, което уставът изисква и приканва ”.

" Ето за какво адресирам незабавно искане за бюджет до Конгреса за финансиране на потребностите на националната сигурност на Америка в поддръжка на нашите сериозно значими сътрудници, в това число Израел и Украйна. Това е умна инвестиция, която ще изплати дивиденти за американската сигурност за генерации ", сподели Байдън. В случая с еврейската страна Съединените щати „ би трябвало да се уверят, че имат всичко належащо, с цел да защитят своя народ през днешния ден и постоянно, да се уверят, че Противовъздушна отбрана “Железен купол ” продължава да пази небето, да предотвратим разпространяването на този спор. "

По отношение на украинския спор президентът на Съединени американски щати напомни: той даде обещание да не изпраща войски там. И той разясни: " Ние изпращаме съоръжение в Украйна от нашите хранилища. Ние харчим парите, отпуснати от Конгреса, с цел да попълним личните си запаси с нови оръжия, които пазят Америка и се създават в Америка. "

„ Знам, че имаме разлики вкъщи “, призна Байдън, явно имайки поради разногласията в Конгреса по отношение на Украйна. " Трябва да ги преодолеем. Не можем да позволим дребнавата, партийна и нападателна политика да ни попречи да осъществим отговорностите си като велика нация ", заключи президентът. Той не посочи какво е наличието на пакета, който се внася в Народното събрание. Но това към този момент е повече или по-малко известно.

Проблеми в Конгреса

Според американски медии 100 милиарда са предопределени за Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския район, в това число Тайван, както и за подсилване на американската граница.

Източник на “Блумбърг ” в Белия дом сподели, че детайлностите по пакета се прецизират до последния миг. Сумата се пресмята за цялата финансова година (в Съединени американски щати - от 1 октомври). Последният път администрацията изиска от Конгреса 24 милиарда за Киев и то единствено за три месеца.

Дългосрочният пакет ще разреши да се избегнат следващи продължителни утвърждения. През септември, да вземем за пример, болшинството от републиканците в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) гласоподаваха срещу продължаването на стратегия за 300 милиона $ за образование на украинската войска. Проектът не беше затворен единствено с помощта на Демократическата партия, която има преимущество в Сената (горната камара).

Долната камара към момента не е одобрила нов ръководител. Засега отговорностите извършва Патрик Макхенри - само че с понижени пълномощия. Тръмпистът Джим Джордан, който се опълчва на помощта за Украйна, към този момент беше отритнат два пъти. Но това не е границата - същият Маккарти, който в този момент подаде оставка, беше назначен едвам за петнадесети път.

Непропорционални разноски

В Конгреса има консенсус за Израел и Тайван, само че има проблеми с Украйна. Много републиканци, в това число авторитетна група крайнодесни консерватори, не са склонни да поддържат режима в Киев в подобен мащаб. Събирането на съдружници в настояването на Байдън е опит за намиране на компромис. Със същата цел е добавено подсилване на границата, отбелязва канал “Ен-Би-СИ ”. Напливът от незаконни мигранти от Мексико тревожи всички членове на законодателната власт.

Следващият проблем е разпределението на разноските. Съдейки по известията от американските медии, Украйна ще получи повече от половината, 60 милиарда, Израел - 10. Останалите ще отидат за Индо-тихоокеанския район и стената по границата с Мексико. Този дисбаланс се оправдава с обстоятелството, че еврейската страна е по-добре оборудвана и сама финансира забележителна част от потребностите си. Критиците показват: Байдън има годен закон за ленд-лиз, съгласно който може да помогне на Киев без утвърждението на Конгреса. Освен това, съгласно Американския съвет за интернационалните връзки, Съединените щати към този момент са дали на Киев повече от 75 милиарда $ военна, филантропична и финансова помощ.

Основното за Байдън и Киев е настояването да бъде утвърдено в Долната камара. Според сенатора демократ Чък Шумър, горната камара няма да се поколебае, когато пристигна редът й. Но до тогава Украйна ще остане в положение на очакване.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР