Джислейн Максуел беше призната за виновна за набиране на млади

...
Джислейн Максуел беше призната за виновна за набиране на млади
Коментари Харесай

Приятелка на мултимилионер е призната за виновна за трафик на момичета

Джислейн Максуел беше приета за отговорна за набиране на млади девойки, с цел да бъдат полово измъчвани от починалия американски мултимилиардер Джефри Епстийн, заяви Би Би Си.

60-годишната британка, която е била близка другарка на Епстийн, е приета за отговорна по пет от предявените й шест обвинявания, в това число най-сериозното - за полов трафик на малолетни. Присъдата беше постановена от 12-членно правосъдно жури в Ню Йорк в сряда. Решението последва след едномесечен развой, който включваше показания от четири дами, които разказват, че са били изнасилени от Епстийн сред 1994 и 2004 година

Максуел не сподели забележими признаци на страст, когато присъдата беше прочетена, единствено си наля чаша вода, от която отпи два пъти, написа Би Би Си. Адвокатите й оповестиха, че ще апелират решението.

Ани Фармър, една от дамите, които свидетелстваха против Максуел, сподели: " Надявам се, че тази присъда носи разтуха за всички, които се нуждаят от нея, и показва, че никой не е над закона. "

Федералният прокурор на съда в Манхатън Деймиън Уилямс съобщи, че закононарушенията са били осъществявани дружно с колегата и неизменимия й съизвършител Джефри Епстийн. В очакване на обвинявания за полови закононарушения

" Справедливостта се забави прекомерно дълго, само че през днешния ден тя спечелва ", съобщи прокурорът.

За повдигнатите й шест обвинявания Максуел може да получи до 65 години затвор, отбелязва Ройтерс.

Една от обвинителките на финансиста Джефри Епстийн заведе. Тя твърди, че Епстийн и Максуел са я принудили да прави секс с принца, когато е била 17-годишна. След едно изявление, в което призна познанството си с американския финансист, принц Андрю през 2019 година Той отхвърля всички обвинявания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР