Джинджифилът и куркумата са едни от най-често използваните подправки в

...
Джинджифилът и куркумата са едни от най-често използваните подправки в
Коментари Харесай

10 ползи за здравето от куркумата и джинджифила

Джинджифилът и куркумата са едни от най-често употребяваните подправки в кулинарията. Използването им за облекчение на разнообразни неразположения датира от епохи. Едни от главните изгоди за здравето от тяхната консумация включват понижаване на гаденето и главоболието, понижаване на стомашните неразположения, понижаване на възпаленията в тялото и други.
Джинджифилът и куркумата могат да се употребяват в композиция, поотделно по разнообразни способи или да се одобряват под формата на хранителна добавка, несъмнено след консултация с доктор. Двете невероятни подправки можем да намерим пресни под формата на корен или да закупим сушени.
Какви други изгоди има от тяхната консумация?
1. Редица западни изследвания потвърждават, че джинджифилът и куркумата спомагат за повишение на имунитета и редуциране на интервала на възобновяване от грип и простуда.
2. Смята се, че хроничното инфектиране играе централна роля в развиването на положения като сърдечни болести, рак и диабет. Тези две подправки спомагат да се понижат възпалителните процеси в тялото, считат учени.
3. Намаляват неразположенията, свързани с артрит. Проучванията демонстрират, че куркуминът, дейната съставна част в куркумата, е изключително ефикасен при понижаване на болката, породена от артрит.
4. Още една причина да ги прибавим към нашето меню, изключително в случай че сме интензивно спортуващи е, че се счита, че подправките спомагат и за понижаване на мускулната болежка след спорт.
5. Облекчават интензивността на менструалната болежка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР