Джинджифилът е екзотично растение, което е популярна подправка в кулинарията.

...
Джинджифилът е екзотично растение, което е популярна подправка в кулинарията.
Коментари Харесай

Захаросан джинджифил - ползи и приготвяне у дома

Джинджифилът е екзотично растение, което е известна фалшификация в кулинарията. Освен вкусови, то има и здравословни изгоди, поради което е известно по света и се отглежда на доста места.

За да се запази по-дълго потребният корен на растението, то се резервира като се подготвя захаросан джинджифил. Особеностите на билката и методът на подготвяне на захаросания вид го вършат неповторим.

Известно е, че коренът на джинджифила съдържа към 400 химични съединения - доста витамини, минерали и етерични масла. Пресният корен на растението съдържа единствено 90 килокалории. В изсушен вид със захар калориите са 200-300, по тази причина концепцията, че е захаросаният джинджифил е потребен за намаляване не е напълно вярна. Огромните изгоди се дължат на химичния състав на този вид.

- сладкото прелъщение чудесно се оправя с болно гърло и кашлица и е обичано средство за децата;

- стабилизира нервната система, оправя се със напрежението и депресията;

- има позитивен резултат върху имунитета;

- подобрява кръвния поток, укрепвайки стените на кръвоносните съдове;

 по какъв начин се подготвя захаросан джинджифил

- добра профилактика при запек;

- противовъзпалително и аналгетично средство е при гръбначни оплаквания;

- подобрява паметта и концентрацията и е подобаващ при умствени натоварвания.

Този артикул има своите позитивни дейности особено за двата пола. При мъжете усъвършенства либидото, контролира хормоналния декор както на мъжа, по този начин и на дамата, натурален афродизиак е.

Има и предизвестия за възможни вреди. Те могат да настъпят при несъразмерна консумация на захаросан джинджифил - това са диария, неприятно храносмилане, киселини в стомаха. Трябва да внимават болните с язва на стомаха. Паренето в гърлото също е противен непряк резултат от потреблението на захаросан джинджифил.

Това сладко прелъщение може да бъде приготвено в домашни условия, с цел да бъдат съхранени по-големи количества от билката, както и да бъде употребен в кулинарни предписания. Ето простите стъпки за захаросан джинджифил:

- коренът - към 200 грама, се обелва и нарязва на филийки;

- парчетата се заливат с 2 чаши вода и се варят 10 минути, а след това се отцеждат;

- приготвя се сироп от 200 грама захар и 150 мл вода, смесва се с джинджифила и се вари, до момента в който частите станат прозрачни(около 15-20 минути);

- накрая парченцата се овалват в захар и лимонена киселина. Може да се прибавят канела или карамфил при желание;

- парченцата захаросан джинджифил би трябвало да се оставят да изстинат и изсъхнат за 2 часа и по този начин се получават вкусните захаросани резенчета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР