Джина Райнхарт, най-богатата жена в Австралия, увеличи дела си в

...
Джина Райнхарт, най-богатата жена в Австралия, увеличи дела си в
Коментари Харесай

Най-богатата жена в Австралия увеличи двойно дела си в производител на литий

Джина Райнхарт, най-богатата жена в Австралия, усили каузи си в производителя на литий Liontown Resources Ltd през последния месец съвсем двойно, до 14,67% от 8%, съгласно документите на регулаторните органи.

В мощ от 12 септември Rinehart`s Hancock Prospecting Pty. купи акции на Liontown четири пъти. Междувременно Albemarle Corp. се бори да придобие компанията: най-големият производител на литий в света предлага 6,6 милиарда австралийски $ ($4,2 милиарда) за Liontown Resources Ltd. Дял от 15% нормално се смята за задоволителен за блокиране на сходни покупко-продажби, отбелязва Bloomberg.
 Американският производител на литий Albemarle със скок на чистата облага от 60%
Най-големият производител на литий в света със скок на чистата облага от 60%

Компанията усили прогнозата си за годишната облага

Състоянието на Райнхарт се прави оценка на 18,7 милиарда $, множеството от които са активи в минната промишленост. Бизнес дамата обаче няма други вложения в литиевата промишленост с изключение на каузи си в Liontown.

" Изглежда, че е сериозна.Тя явно беше подготвена да даде добра сума пари за този дял. Дори в случай че договорката с Albemarle се реализира, тя може да се бори за място в борда ", написа Макс Викерсън, анализатор в Morgans Financials Ltd.
 Минният колос Rio Tinto преглежда вероятни покупко-продажби на пазара с литий
Една от най-големите минни компании в света желае да нападна и пазара с литий

Новината идва след регистриран спад на облагата

Liontown има находището Kathleen Valley, един от най-обещаващите литиеви планове в Австралия. Компанията към този момент е сключила съглашения за доставка на метала, който се употребява в батериите за електрически транспортни средства, с водещите международни автомобилни производители, в това число Tesla Inc. и Ford Motor Co.
 Световен апетит за литий може да настъпи през 2025 година
Световен апетит за литий може да настъпи през 2025 година

През 2021 година светът е създал 540 000 метрични тона литий, прогнозите са търсенето да доближи над 3 милиона през 2030 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР