Джим Креймър от CNBC твърди, че повишаването на цените на

...
Джим Креймър от CNBC твърди, че повишаването на цените на
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ може да тласне цените на петрола до небесата – Джим Креймър

Джим Креймър от CNBC твърди, че повишението на цените на суровия нефт може да провокира лавинообразен инфлационен напън върху цялата стопанска система на Съединени американски щати.

В новия епизод на “ ” Креймър съобщи, че ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл може да вземе решение да увеличи лихвените проценти още веднъж тази седмица, което ще окаже напън върху рисковите активи.

Очаква се този четвъртък Фед да направи изказване за прекъсване на повишението на лихвения % по федералните фондове на 5.50%, само че съгласно Креймър е по-вероятно ново покачване, изключително като се има поради цената на петрола, която от юни насам се е повишила от $69 до над $90.

Според Креймър Пауъл е доста по-загрижен за прекъсването на инфлацията, в сравнение с за запазването на облагите, работните места или корпоративните салда, или за потребителските разноски в този смисъл. Водещият добави, че ръководителят на Фед би трябвало да плува против течението и да приказва за това дали инфлацията към момента има наклонност към намаление. Той има вяра, че това е мотив, който става все по-труден за подчертаване, защото петролът става все по-скъп.

Водещият съобщи:

Креймър счита още, че тази седмица може да има “ ” на пазарите, в случай че Фед разгласи изненадващо покачване. Според него изводът е, че когато след по-малко от седмица следва среща на Фед, а никой не наподобява обезпокоен от нея, може би хората биха желали да се приготвят за “ “.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР