Джеймс Дайсън, бизнесмен и милиардер, дари 18.75 млн. паунда на

...
Джеймс Дайсън, бизнесмен и милиардер, дари 18.75 млн. паунда на
Коментари Харесай

Британски милиардер създава център за развитие на таланти

Джеймс Дайсън, предприемач и милиардер, подари 18.75 млн. паунда на учебното заведение, което е приключил. Паричните средства ще се употребяват за построяването на център за обучение в региона на науката, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката в учебното заведение Gresham в Холт, Норфолк.

Бизнесменът се надява по този метод да "вдъхновят и образоват по-блестящи млади мозъци ". Британският милиардер Джеймс Дайсън стартира да се образова в това учебно заведение на деветгодишна възраст през 1956 година. През 1978 година той сглобява първия първообраз на циклонната прахосмукачка от картон в офиса си, а това откритие го трансформира в милиардер и един от най-богатите хора във Англия. Между 1979 до 1984 година в границите на пет години Джеймс Дайсън създал и тествал повече от 5100 прототипа на циклонната прахосмукачка, до момента в който тя успее да покрие мечтаните от него параметри. По-късно изобретателят основава компанията Dyson Ltd, която става един от международните водачи в производството на прахосмукачки, а него трансформира в един от най-богатите британци.

Бащата на Дайсън е бил началник на катедра "Класика " в същото учебно заведение Gresham, само че умрял незабавно откакто той почнал да учи там. От учебното заведение го подкрепяли финансово чрез стипендии. "Щедростта на учебното заведение означаваше, че ще мога да продължа образованието си там след гибелта му, " съобщи Дайсън, представен от Би Би Си.

Центърът за обучение в региона на науката, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката ще се обитава в бизнес постройката на предприемача и ще бъде планиран от архитектите от компанията на Дайсън Wilkinson Eyre. Плановете са конструирането му да бъде приключено до септември 2021 година

Този интелектуален център ще даде опция за нови подходи за преподаване, ще бъде оборудван с най-новите технологии и там ще се преподава роботика, програмиране и изкуствен интелект. "Забелязах, че от към шест годишна възраст децата са доста ангажирани. Те са съобразителни, сънуват хрумвания и са любопитни, желаят да знаят по какъв начин могат да бъдат осъществени. Но тези черти се изтласкват от тях, частично от системата и отчасти тъй като преподаването на тези предмети в учебните заведения не е в крайник с софтуерните промени, " отбелязва Дайсън.

Бизнесменът поддържа инженерната активност във Англия посредством фондацията "Джеймс Дайсън ", която среща младежите със спецификите й. Джеймс Дайсън и неговото семейство бяха класирани на пето място като най-богати в Обединеното кралство в тазгодишния богат лист Sunday Times с благосъстояние на стойност към 12.6 милиарда щатски $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР