Джейми Оливър е един от най-добрите готвачи в света и

...
Джейми Оливър е един от най-добрите готвачи в света и
Коментари Харесай

Съвети за здравословно хранене от Джейми Оливър

Джейми Оливър е един от най-хубавите готвачи в света и всеки от вас е гледал най-малко едно негово предаване. Той е прочут също и с неговите препоръки за здравословно хранене, както на деца, по този начин и на възрастни.

Той споделя, че салдото е ключът към вярното хранене. Ако умеем да балансираме вярно храната и какъв брой порции от нея одобряваме дневно, можем умерено да кажем, че сме на верния път към здравословно хранене.

Ако ядем да вземем за пример месо и риба, рибата би трябвало да е най-малко два пъти седмично, едната да е по-мазна, а другата дано да е бяла да вземем за пример.

През останалата част от седмицата може да ядете вегетариански ястия, поучава готвачът, такива с пилешко месо и такива, които съдържат доста малко количество червени меса.

 Джейми Оливър

Едно от най-важните неща е да одобряваме доста вода. Тя построява половината от нашите тела, тъй че не забравяйте постоянно да се хидратирате.

Основната причина, заради която се храним, е с цел да имаме сила, да се възвръщаме от контузии, да сме здрави и бодри. Всеки един от нас е друг и има друга потребност от количество калории.

Това, което ядем, зависи от пола ни, от възрастта и от метода ни на живот. Оптималният вид за целия ден, в който одобряваме калории, съгласно Оливър е следният:

 Закуска

20% на закуска, 30% на обед, 30% на вечеря и 20% от питиета и междинни хранения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР