Джен Макгий, директор на гимназия във Флорида, САЩ, подаде оставка,

...
Джен Макгий, директор на гимназия във Флорида, САЩ, подаде оставка,
Коментари Харесай

Много убедителен: измамник се представи за Илон Мъск и обра училище


Джен Макгий, шеф на гимназия във Флорида, Съединени американски щати, подаде оставка, откакто членовете на учебния съвет откриха, че е написала чек за 100 000 $ от учебния фонд за мъж, който се показва за Илон Мъск онлайн.

Американката се опитвала да събере средства за образователното заведение и известно време правела опити да притегли вниманието на предприемача към този проблем, оповестява Vice. Тогава някой, представящ се за Мъск, се свърза с Макгий, тя наподобява повярвала. Измамникът убедил дамата да напише чек за 100 000 $ и твърдял, че това ще докара до това, че ще вложи 6 милиона $ в учебното заведение.


„ Някак си тя го повярва. Той би трябвало да е бил доста безапелационен “, сподели Алберт Амалфитано, ръководител на борда на шефовете на локалното учебно заведение, пред WESH 2 News.

Жена, мъж, среща, учебно заведение, цялостен екран
Макгий написа чек за 100 000 $ от учебни фондове. Снимка: WESH 2 News
По време на среща на борда и учителите Макгий съобщи, че е интелигентна и добре образована, само че въпреки всичко призна, че е попаднала на машинация. Фалшивият Мъск я обработвал дълго време.

„ Обработката е, когато приказваш с някого и му вярваш, а той те кара да вярваш, че това в действителност е същинско, и по тази причина се подведох в това “, сподели дамата.

Макгий написала чек за 100 000 $ от учебния фонд, без да е упълномощена за това, и показала Луис Алберто Фернандес, мъжа, който тя възприемала като „ дясната ръка “ на Мъск, като адресат.

След среща на управлението на учебното заведение тя подаде оставка. Американката си отпътува със брачна половинка си, който също работел като преподавател и също напуснал поста си.

Превод: GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР