Джефри Ръш – една от най-големите звезди на Австралия –

...
Джефри Ръш – една от най-големите звезди на Австралия –
Коментари Харесай

Джефри Ръш – Дьо Сад от Австралия

Джефри Ръш – една от най-големите звезди на Австралия – стана следващото топ име, засмукано от водовъртежа на обвиняванията в непочтено държание, отпушен от падението на мегапродуцента Харви Уайнстийн при започване на октомври. Носителят на „ Оскар ” артист се отдръпна от поста на президент на Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства, откакто в англоезичните медии изплуваха свидетелства за негово недопустимо държание от 2015 година, когато той е взел участие в продукция на „ Крал Лир ” в театъра в Сидни. В изказване юристът на Ръш споделя, че артистът не е наясно с естеството на жалбата и отхвърля всички обвинявания на лицето, което избира да резервира анонимност.

Джефри Ръш е световно различим австралийски артист с безупречна до момента професионална известност и един от единствено 20 души в света, които имат “Тройната корона ”: “Оскар ”, “Тони ” и “Еми ”. Освен това той има и два “Златни глобуса ”. Големият му изпълнителски удар е присъединяване в биографичната драма за фамозния пианист Дейвид Хелфгот “Блясък ” от 1996-а година. Сред необятната аудитория Ръш се валидира с ролята на пирата Барбоса в поредицата “Карибски пирати ”.

Джефри Ръш се ражда преди 66 години в Куинсленд, Австралия в фамилията на продавачка и счетоводител. Баща му има британски, ирландски и шотландски корени, а майка му е с немски генезис. Родителите на Джефри се развеждат, когато той е на пет години, и той заживява с майка си в Брисбейн.

Ръш приключва университета в Куинсленд с бакалавърска степен в региона на изкуствата и още като студент стартира да се ориентира към актьорската игра. В началото на 70-те той взе участие десетки продукци на театралната натрупа на Куинсленд в Брисбейн.

В средата на десетилетието Джефри Ръш отпътува за френската столица Париж, където в продължение на две години се образова за мим и играе в театрални продукции. В края на 70-те той е съквартирант със своя съотечественик Мел Гибсън в продължение на четири месеца, до момента в който двамата са ангажирани с зрелище по “В очакване на Годо ”.

Ръш пробива в киното при започване на 80-те години на предишния век с присъединяване в австралийския филм Hoodwink. Години наред той взе участие в дребни функции във филми и телевизионни продукции. В средата на 90-те той удря актьорския джакпот с “Блясък ”. За превъзходното си осъществяване австралиецът е награден с “Оскар ” за основна мъжка роля и вратите на Холивуд се отварят пред него. В идващите години той взе участие в “Клетниците ”, “Елизабет ” и “Влюбеният Шекспир ”. Ръш излъчва разсъдък, престиж и солидна актьорска гравитация. Той става една от най-предпочитаните звезди за съществени костюмни драми и амбициозни исторически стенописи.

В началото на новото хилядолетия той прави може би най-иконичната си роля, превъплъщавайки се в именития френски публицист и изтъкнат блудник маркиз дьо Сад в луксозната костюмна драма на Филип Кауфман “Пера: Историята на маркиз дьо Сад ”. Ръш е номиниран още веднъж за “Оскар ” за централна мъжка роля. После пробива по допустимо най-комерсиалния метод с “Карибски пирати ”, само че за ценителите на киното той постоянно ще си остане маркиз дьо Сад от Австралия, както и оня вманиачен, само че талантлив пианист в “Блясък ”.

Изигра Алберт Айнщайн
Последната огромна роля на Ръш се случи в света на малкия екран. Той беше антажиран от National Geographic да се превъплъти един от най-великите учени в историята на човечеството – Алберт Айнщайн. Пилотният епизод бе режисиран от Рон Хауърд. Художественият план на научно-популярния канал бе въодушевен от биографията на Уолтър Айзъксън „ Einstein: His Life and Universe ”, огромна част, от която е основана на персонални писма на Айнщайн.
Десетте епизода се снимаха в Прага, а Джефри Ръш получи отлични рецензии за осъществяването си.

ЗА НЕГО

Той е горделивост
за Австралия

Джефри е един от най-хубавите артисти в Австралия и е горделивост за нашата нация. Всички артист от “долната земя ” сме въодушевени от неговия триумф и умеенето му да съчетава комерсиални функции в блокбастъри като “Карибски пирати ” с по-камерни и качествени филми като “Шивачът от Панама ” и “Блясък ”. Ръш има прелестно възприятие за комизъм и е също толкоз прелестен сценичен реализатор, колкото е добър и като кинозвезда.
ХЮ ДЖАКМАН,
АКТЬОР

Направи някои
от най-хубавите функции за последните 20 години

Следя кариерата на Джефри Ръш още от “Блясък ”. Той в действителност плени груповото въображение на публиката, критиците, а и на нас – неговите сътрудници актьори, със своето надълбоко интимно, внушително и детайлно създаване на облика на пианиста Дейвид. Гледала съм “Блясък ” няколко пъти и постоянно откривам нови нюанси в осъществяването на Джефри. Когато преди повече от 15 години имах опция да играя дружно с него в биографична драма за живота на маркиз дьо Сад, бях на седмото небе. Той сътвори впечатляващ облик, а аз научих доста от него. За младите артисти е значимо да гледат по какъв начин майстори като Джефри Ръш си правят работата на екрана.
КЕЙТ УИНСЛЕТ,
АКТРИСА

Истински корсар
от „ долната земя ”

Джефри е едно от най-готините копелата в този бизнес. Истински корсар от “долната земя ”. Да се фотографирам с него в “Карибски пирати ” беше епично премеждие. Човекът извежда актьорската игра на друго равнище, носи със себе си опита от театъра и може да насити даже облик като Барбоса със солидна драма от сцената. Това ни беше доста скъпо. Той даде толкоз доста на поредицата. Гледал съм го в театъра и считам, че заслужава репутацията си на един от най-хубавите артисти на нашето време. Страхотен пич е, безспорно.
ДЖОНИ Добър екологичен потенциал,
АКТЬОР

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР