Джеф Безос, шефът на „Амазон“, който е и най-богатият човек

...
Джеф Безос, шефът на „Амазон“, който е и най-богатият човек
Коментари Харесай

Джеф Безос показа показа макет на апарат за кацане на Луната


Джеф Безос, шефът на „ Амазон “, който е и най-богатият човек в света, сподели макет на лунен уред, който цели да транспортира съоръжение и хора до Луната към 2024 г, съобщи Би Би Си, представена от БНР.

Безпилотният галактически транспортен съд за многократна приложимост „ Блу муун “ („ Синя луна “) е планиран с благоприятни условия да носи научни принадлежности, спътници и луноходи.

Празен апаратът тежи към 3 тона, 15 тона, когато е зареден с гориво, като ще може да достави на лунната повърхнина 3,6 тона, а като цяло потребният товар може да доближи 6,5 тона.

„ Време е да се върнем на Луната, като този път останем “, сподели Безос. Той показа задачите на галактическата си компания „ Блу Ориджин “ във Вашингтон, като измежду публиката имаше евентуални клиенти и представители на НАСА.

Апаратът „ Блу муун “ е планиран да побере задоволително гориво, с цел да стигне от Земята до Луната. Полезният му товар може да включва четири самостоятелни лунохода, както и спътници които да бъдат сложени в орбита към Луната.

Целта на задачата е апаратът да кацне на южния полюс на Луната, където в кратери са открити находища на лед. От тази вода може да бъде създаден водород, който „ Блу муун “ да употребява за бъдещи задачи в Слънчевата система.

През март тази година администрацията на президента Доналд Тръмп разгласи, че има намерение да върне американски астронавти на Луната до края на 2024 година

В речта си Безос сподели, че „ Блу Ориджин “ ще може да се впише в този период, „ единствено тъй като “ компанията е почнала да проектира апарата през 2016 година Той желал да улесни достъпа до Луната, защото си представял бъдеще, в което хората ще могат да живеят и работят в Космоса.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР