Джеф Безос и сър Ричард Брансън далеч не са първи

...
Джеф Безос и сър Ричард Брансън далеч не са първи
Коментари Харесай

Първият космически турист не е Брансън, а Денис Тито

Джеф Безос и сър Ричард Брансън надалеч не са първи туристи в космоса. През 2001 година предприемачът Денис Тито заплаща 20 милиона $, с цел да лети с руснаците до Международната галактическа станция.

Той е на борда в продължение на осем дни, а 20 години по-късно към момента споделя, че това е най-страхотният миг в живота му. Сър Ричард Брансън отлетя до ръба на космоса на 11 юли, а софтуерният милиардер Джеф Безос отлетя на 20 юли. И двамата пътуваха с ракети на личните си галактически компании.
 Историческо: Първите галактически туристи ще излетят през днешния ден в Космоса Историческо: Първите галактически туристи ще излетят през днешния ден в Космоса
Исторически полет в Космоса следва този следобяд. Британският милиардер Ричард Брансън и още петима души ще станат първите космическ...

" Бях в безтегловност и изпаднал в еуфория. Вълнението ме държеше от началото до края ", споделя Тито пред BBC. Именно той е първият галактически екскурзиант. За да отиде в космоса обаче, той тренира 8 месеца.

" Тренировките бяха най-трудната част. Полетът към космоса беше елементарен и занимателен. Преди излитането стоях на върха на ракетата, трябваше да изчакаме малко. Спомням си, че се усещах изтощен, защото трябваше да станем рано. Мисля, че заспах за няколко секунди ", споделя предприемачът.

Девет минути по-късно той към този момент лети към космоса, създавайки история като първият галактически екскурзиант, напомня Дейли Телеграф. 

" Имахме писалки, които бяха хванати с въжета в капсулата. В момента, в който стигнахме орбита, станахме безтегловни, а химикалките започнаха да летят във въздуха. Знаехме, че към този момент сме в космоса ", споделя Тито.
 Надпревара: Кой от най-богатите пръв ще полети в Космоса? Надпревара: Кой от най-богатите пръв ще полети в Космоса?
Джеф Безос, един от най-богатите хора в света, се състезава с сътрудниците си милиардери Ричард Брансън и Илон Мъск кой пръв ще пътува отвъ...

На 30 юли той сполучливо се качва на Международната галактическа станция.

" Стана ми ясно, че обикаляме изцяло към Земята на всеки 90 минути. 45 минути виждаш цялата Земя, а аз прекарвах това време гледайки я, правейки фотоси. Можете ли да си визиите да имате 8 дни, в които сте безтегловни и чувствате единствено еуфория? ", споделя предприемачът. Вече са минали 20 години, а той признава, че не е минал и ден от оня полет към МКС, в който да не е мислил за това прекарване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР