Джеф Безос е сред милиардерите с големи мечти и амбиции

...
Джеф Безос е сред милиардерите с големи мечти и амбиции
Коментари Харесай

Джеф Безос мечтае за космическа цивилизация от гении

Джеф Безос е измежду милиардерите с огромни фантазии и упоритости за галактическото развиване на човечеството. За разлика от Илон Мъск обаче, Безос приказва относително рядко по тази тематика.

Наскоро той е нарушил мълчанието си по време на среща в " Йейл клуб " в Ню Йорк, оповестява Business Insider, който преразказва и 30-минутната лекция на Безос. През това време той за пръв път приказва с повече детайлности за своите галактически фантазии и упоритости, които са не по-малко смели от тези на Мъск.

Безос да вземем за пример желае човечеството да сътвори галактическа цивилизация с хиляди гении на равнището на Моцарт и Айнщайн и да има " галактически Марк Зукърбърг ".

Според Безос една от аргументите галактическите пътешествия към момента да са скъпи е, че се залага прекалено много на старите и изпитани технологии, които са сигурни, само че не ефикасни. Нужна е по-голяма храброст във въвеждането на нови, по-добри технологии, които да разрешават по-евтино и постоянно хвърчене. Той добавя, че има доста разнородни способи за излизане в орбита. Той споделя още, че компанията му се приближава до първите си полети с хора. Това може да се случи още тази година.

Първият полет ще доближи Космоса, само че няма да влезе в орбита.

Безос за пръв път приказва непосредствено и за съперниците си. Един от тях е Virgin Galactic на Ричард Брансън, която желае да вози галактически туристи.-->
 галактически транспортен съд ThinkStock/Getty Images
Марс не е решението

Безос споделя, че не харесва концепцията за " проект Б " - планета, на която човечеството да се реалокира, в случай че Земята бъде унищожена или стане негодна за живот. " Вече сме пращали роботи до всяка планета в Слънчевата система и тази е най-хубавата. Имам другари, които желаят да се реалокират на Марс и на тях им споделям - идете да живеете една година на върха на Еверест и вижте дали ще ви хареса, тъй като това е култивиран парадайс, спрямо Марс ", разяснява той.

Според него има метод в цялата Слънчева система да живеят над 1 трилион души и " тогава ще има 1000 Моцарти и 1000 Айнщайни.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР