Джавад Ел Джемили вече спечели сърцата на сините фенове. Но

...
Джавад Ел Джемили вече спечели сърцата на сините фенове. Но
Коментари Харесай

Историята на Джавад Ел Джемили от Барселона до София

Джавад Ел Джемили към този момент завоюва сърцата на сините почитатели. Но историята, несъмнено, стартира надалеч преди футболистът да облече екипа на Левски.

Рабат, Мароко. Неговите родители стартират своя взаимен път, а години по-късно на бял свят се появява и самия той, техният наследник Джавад. Роден на към 1000 км от вкъщи им в Мароко, а точно в Каталуния.

Барселона, Испания.

И не инцидентно там, имайки поради, че една от най-големите имигрантски общности в страната е тази на мароканците, наброяващи към 800 000 души, а не дребна част от тях заселили се точно в Каталуния.

Един от тях е и Джавад Ел Джемили.

Роден през септември 2002 година, още от дребен откърмен със пристрастеността към футбола и любовта към топката. Преминал през Академията на Еспаньол, за младока огромният пробив идва, до момента в който играе за на пръв взор незнайния футболен клуб Дам. На пръв прочит безизвестен, непретенциозен клуб от Каталуния, дал обаче път на много известни футболни имена. Някои от които подвизаващи се и на най-високо равнище до през днешния ден.

Често държащ топката по-дълго от нужното обаче, Джемили занапред стартира да се сблъсква и с присъщия с многото си условие към младите футболисти мъжки футбол. Прави го по не най-гладкия метод, надалеч от вкъщи, където не получава доверието, на което се надява.

Хлорака, Кипър.

Акритас, непретенциозен тим, те първа качил се за пръв път в своята история на най-високото равнище на футбола в страната. Играещ дебютант в мъжкия футбол, играеш във тим дебютиращ в елита, надалеч не оформи оптималната рецепта за триумф.

Натрупаните минути в Кипър дават нужната основа на Джемили, а надграждането явно към този момент е в ход.

София, България. 19 мата и две попадения по-късно след случката в Кипър, идната и все още последна локация за футболиста, е у нас. Все по-често в игра, а и много по-ефективен отпреди, Джавад е в деяние по време на най-силната си акция досега в своята кариера.

Разписал се на два пъти във вратата на Етър в последния кръг, Джемили стартира стремително 2024-та с три гола в пет срещи и все още наподобява навлиза във формата на живота си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР