Джарни Реджини-Моран стана първият в историята британски световен шампион при

...
Джарни Реджини-Моран стана първият в историята британски световен шампион при
Коментари Харесай

Джарни Реджини-Моран с историческа титла за Великобритания на световното по спортна гимнастика

Джарни Реджини-Моран стана първият в историята английски международен първенец при мъжете на земя, откакто победи международния и олимпийски отличник в многобоя Дайки Хашимото от Япония, с цел да завоюва златото на шампионата на планетата по спортна гимнастика в британския град Ливърпул.

Реджини-Моран получи за осъществяването си оценка от 14.533 точки, а Хашимото остана втори с 14.500 точки. Трети се подреди различен японец Риосуке Дои с 14.266 точки, предава Българска телеграфна агенция.

След като изигра огромна роля за спечелването на бронзовия орден от Англия в отборната конкуренция, 24-годишният британец завоюва първия си самостоятелен орден от международно състезание и четвърти за Англия за последните пет дни.

" Това значи безусловно всичко. Сега съвсем се усещам по този начин, като че ли съм изживял живота си ", сподели той след триумфа.

Рис МакКленахан стана първият международен първенец на Ирландия по гимнастика, откакто господства във финала на кон с гривни и реализира най-големия триумф в кариерата си. МакКленахан, някогашен европейски първенец и златен медалист от Игрите на Британската общественост на този апарат, направи великолепно осъществяване и завоюва купата с резултат 15.300 точки.

Втори е Ахмад Абу Ал Соуд от Йордания с 14.866 точки, а трети се класира Харутюн Мердинян от Армения с 14.733 точки.

На халки златото завоюва Адем Асъл (Турция) с 14.933 точки, а втори и трети са надлежно Цзинюан Цзоу (Китай) с 14.866 точки и Кортни Тълок (Великобритания) с 14.733 точки.

При дамите на финала на прескок победи американката Джейд Кери с оценка 14.516 точки, а на смесена успоредка златото взе Сяоюан Вей от Китай с 14.966.

Днес Световното състезание в Ливърпул приключва с останалите пет финала на обособените уреди при мъжете и при дамите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР