Джаред Айзъкман, милиардерът, който полетя на първия частен полет на

...
Джаред Айзъкман, милиардерът, който полетя на първия частен полет на
Коментари Харесай

Милиардер купи три полета на SpaceX, включително със Starship

Джаред Айзъкман, милиардерът, който полетя на първия частен полет на SpaceX предходната година, е купил още най-малко три идни полета на компанията на Илон Мъск, съобщи CNBC.

Първата задача от така наречен стратегия Polaris се чака да изстреля 4-членен екипаж отпред с Айзъкман през четвъртото тримесечие с ракетата Falcon 9 и галактическия транспортен съд „ Дракон “ Според уеб страницата на програмата Polaris Dawn ще е първата от три задачи, като последната от тях в действителност ще е първият галактически полет с екипаж на ракетата Starship.

„ Програмата Polaris е значима стъпка в напредването на проучването на Космоса от индивида, като в същото време оказва помощ за разрешаването на проблеми посредством потреблението на новаторски технологии тук, на Земята “, сподели Айзъкман в изказване. Не е ясно каква сума е вложил в полетите.

Мисията Polaris Dawn включват петдневен престой в орбита и се стреми да реализира цели като първата частна разходка в Космоса с облекло на SpaceX, тестване на сателитни връзки на Starlink и осъществяване на научни проучвания, свързани с човешкото здраве.

Освен това Polaris Dawn бележи началото на личен корпус от астронавти на SpaceX. Към Айзъкман ще се причисли Скот Потийт като водач. Двама чиновници на SpaceX – Сара Гилис и Анна Менон, допълват екипажа.

През предишния септември Айзъкман беше пълководец на задачата Inspiration4, при която четирима души прекараха 3 дни в Космоса с кораба „ Дракон “ на SpaceX.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР