Джанлуинджи Буфон След 17 сезона на вратата на италианския футболен

...
Джанлуинджи Буфон След 17 сезона на вратата на италианския футболен
Коментари Харесай

Легендата Буфон обяви последния си мач с Ювентус


Джанлуинджи Буфон

След 17 сезона на вратата на италианския футболен гранд " Ювентус " Джанлуиджи Буфон ще напусне отбора в края на сезона, разгласи 40-годишният вратар на конференция.

" В събота ще бъде последният ми мач за " Ювентус " (срещу " Верона " – б.ред.), сподели Буфон. " Завършвам това премеждие с две купи за сезона. Аз съм същински горделив, че на 40 години към момента имам мощ да играя за един от най-големите тимове в света. Да, може би към този момент не съм на най-хубавото си равнище и го чувствам, само че давам всичко от себе си ", съобщи вратарят.

Той добави, че е взел решението след дълго обсъждане и диалози с околните.

" Оставам почитател на " Ювентус " до края на живота си и ще продължа да поддържам тима. Това няма да се промени в никакъв случай. Все още не мога да кажа какви ще са моите проекти. С Андреа (Аниели) продължаваме да приказваме какво мога да върша за " Ювентус ", добави Буфон.

Той стартира професионалната си кариера през 1995 година в " Парма " и през 1999 година печели първата в кариерата си Купа на Италия, Суперкупата на страната и Купата на УЕФА. През 2011 година минава в " Ювентус " против рекордния в историята за футбола за вратар трансфер от 52 милиона евро. С " бианконерите " той печели девет пъти шампионата на Италия, а още два пъти клубът е бил лишен от трофеи поради корупционни кавги. Четири пъти е вдигал Купата на Италия, пет пъти – Суперкупата на страната. Три пъти Буфон е играл във финали на Шампионската лига – през 2003, 2015 и 2017 година, само че нито веднъж отборът не съумява да завоюва трофея. С националния отбор на Италия печели Световната купа през 2006 година

Буфон държи върховете в Италия по победи в шампионата и изиграни мачове – 639. Негова е и най-продължителната суха серия в страната, когато в сезон 2015/16 вратарят не позволява гол в мрежата си в продължение на 974 минути. Пред 2003 година Буфон е разгласен за футболист на годината от УЕФА,. Три пъти е бил притежател на купата най-хубав вратар на Шампионската лига, а 13 пъти е отличават за същото в Италия.

Негов е и върхът по изиграни мачове с националната фланелка на Италия - 176.

Президентът на " Ювентус " Андреа Аниели заяви, че вратарят е получил две оферти за работа в клуба. Буфон сподели, че ще разгласи до няколко дни какво ще прави в бъдеще. Той обаче добави, че ще " излезе от зоната си на комфорт ". " Имам забавни оферти както на терена, по този начин и отвън него, само че до една седмица ще кажа какво ще върша ", сподели той.

Буфон пожела триумф на наследника си на вратата Войчех Шчесни, който ще бъде първи надзирател на мрежата от идващия сезон.

Капитанската му лента в " Ювентус " ще бъде наследена от Джорджо Киелини. " Той ще бъде популярен капитан, тъй като носи " Ювентус " в сърцето си и обича доста клуба ", сподели Буфон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР