ДЖАКАРТА, Индонезия (АП) — Военноморските сили на Индонезия заявиха в

...
ДЖАКАРТА, Индонезия (АП) — Военноморските сили на Индонезия заявиха в
Коментари Харесай

Военноморските сили на Индонезия изтласкват от водите си лодка, за която се подозира, че превозва бежанци рохингия

ДЖАКАРТА, Индонезия (АП) — Военноморските сили на Индонезия обявиха в четвъртък, че са изтласкали принудително лодка, цялостна с бежанци, назад в интернационалните води, откакто корабът се е доближил до крайбрежията на провинция Ачех.

Провинцията, която е част от остров Суматра, е видяла възходящ брой идващи лодки, множеството пренасящи бежанци рохингия от Южен Бангладеш. Голям брой рохинги избягаха в Бангладеш през 2017 година след военни офанзиви против членове на преследваното мюсюлманско малцинство в тяхната татковина Мианмар.

Индонезийският флот сподели, че транспортен съд на бреговата защита е разкрил лодка, за която се счита, че транспортира бежанци рохинги, влизащи Водите на Индонезия в сряда. Хеликоптер от военноморски транспортен съд след това видя дървен транспортен съд покрай остров Уех в северната провинция Ачех, сподели флотът.

Военноморският транспортен съд KRI Bontang-907 откри лодката на към 63 морски благи (72 мили) от индонезийското крайбрежие и я изгони, „ твърдейки, че лодката няма да се върне в и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР