Джак Дрейпър е първият финалист на Sofia Open! 21-годишният британец

...
Джак Дрейпър е първият финалист на Sofia Open! 21-годишният британец
Коментари Харесай

Нова звезда на хоризонта: 21-годишният Дрейпър повали 3-ия поставен и e финалист в София!

Джак Дрейпър е първият финалист на Sofia Open! 21-годишният британец в профил още един от топ любимците, надигравайки третия подложен Ян-Ленард Щруф с 6:3 6:4. Припомняме ви, че младокът във втория кръг се оправи и с лидера в схемата Лоренцо Музети, а през днешния ден откри място във своя първи ATP край в кариерата си, до момента в който опитният немец продължава към момента да не е печелил нито една купа на най-високото равнище в тениса.

Мачът стартира чудесно за Шруф, който вземаше топката доста рано и не се колебаеше да нападна непосредствено от ретур. Непоставеният състезател пък изглеждаше неопитен за непрестанните офанзиви към мрежата на своя противник и позволи пробив още в третия гейм на мача. Впоследствие обаче германецът стартира да рискува прекалено с отиграванията си и допускаше голям брой непредизвикани неточности, а това върне Дрейпър в мача и британецът обърна нещата до 5:2 в своя изгода. Световният номер 28 въпреки всичко не се съобщи и все идващото си подаване, само че беше беззащитен пред бързите комбинации на противника си в идващия гейм и сетът отиде в сметката на младока.

Третият подложен можеше бързо да се върне в мача, защото имаше 5 шанса за пробив в откриващите две подавания на Дрейпър в идващия сет, единствено че британецът сервираше безупречно в решителните моменти и постоянно пласираше мощни форхенди, които оставаха надалеч от обсега на колоса. Изглежда пропуснатите благоприятни условия повлияха на Щруф, който загуби остротата в играта си и се пропука в седмия гейм, а оттова насетне 81-ят в света с лекост докара нещата до сполучлива за себе си развръзка и на следващия ден ще спори за трофея с един всред втория подложен Адриан Манарино и изненадата на шампионата - Павел Котов.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР